Arabii, cuceriti de peisajele din Valea Prahovei. Cum va arata unul dintre cele mai mari proiecte turistice din Romania

Desi nu putem sa ii aducem la schi in Romania pe austrieci, francezi si elvetieni pentru ca partiile lor sunt mult peste ale noastre, am reusit sa castigam totusi simpatia arabilor si a fratilor moldoveni.

Acestia au fost cuceriti de zapada, peisaj si atitudinea prietenoasa a gazdelor, dar si de preturile relativ mici.

"Asociatia de Promovare si Dezvoltare Turistica Prahova a lansat invitatii catre jurnalisti si touroperatori din 10 tari: Belgia, Franta, Emiratele Arabe, Iran, Italia, Turcia, Polonia, Ungaria, Ucraina si Republica Moldova. Obiectivul gazdelor a fost sa-i convinga pe straini sa vina sa invete sa schieze pe Valea Prahovei. Organizatorii au trecut prin mari emotii pentru ca licitatia care trebuia sa desemneze agentia care se ocupa de cazarea oaspetilor a fost anulata cu cateva zile inainte de eveniment. In aceasta situatie, hotelierii din zona au pus mana de la mana si au rezolvat problema. Rezultatele, spera ei, se vor vedea in contractele din 2014" a relatat Raluca Manita, corespondent PRO TV.

"Imi place sa mananc zapada!" sustine un agent de turism din Dubai.

Imbracati ca pentru o plimbare de toamna prin oras, oaspetii din Orientul Mijlociu au fost imbarcati in telescaun pentru o plimbare peste creste.

"Aici e foarte frig si e foarte multa zapada. Cei mai multi oameni din Dubai nu au vazut niciodata zapada", spune agentul de turism din Dubai.

Dupa asa o aventura, gazdele ii incalzesc cu visinata si tuica fiarta; leacul e primit si functioneaza, chit ca in tarile musulmane consumul de alcool e sever restrictionat.

"Le-am prezentat si in conferinta tot ce se poate face aici de la helischi pana la schi pentru incepatori, sloganul infotripului a fost Learn to ski in Romania", a declarat Adrian Voican, presedinte APDT Prahova.

Hotelierii romani le-au aratat musafirilor toate variantele de cazare. Cand ai insa Burj Ar Arab la tine acasa e greu sa te impresioneze ceva. Dar poti sa faci planuri de viitor.

"Zamora Golf, Schi & Holiday Resort va unul dintre cele mai mari proiecte turistice din Romania. Aici vedeti vedea parcul central. Va fi un paradis pentru copii. Aici vom avea terenuri de golf, hoteluri", spune Kurt Neuschitzer, investitor in turism.

Convinsi ca fac o afacere buna, oaspetii promit ca vor trimite turisti in Romania inca din aceasta iarna.

"O sa merg in Dubai la agentiile de turism si le voi spune ca aici aveti multe hoteluri, hoteluri bune, cu preturi foarte bune", promite Agentul de turism din Dubai.

"Vrem sa realizam un zbor direct Teheran - Romania. Putem sa aducem, in Romania, in jur de 150 de turisti pe saptamana", sustine managerul unei agentii de turism din Iran.

Si vecinii din Republica Moldova ne asigura ca frumoasele blonde de peste Prut ne vor bucura privirile si in aceasta iarna.


 

Modifică setările cookies