Administratorii partiilor de pe Valea Prahovei pun la punct ultimele detalii pentru deschiderea noului sezon de schi. Ce surprize au pregatit

Ninsorile vin peste noi, asa ca este firesc sa vorbim si despre febra pregatirilor, la munte.  Instalatiile sunt verificate, partiile amenajate, iar tunurile de zapada pregatiti sa acopere tot domeniul schiabil. Si cei care inchiriaza echipamente s-au aprovizionat cu marfa si sunt gata sa primeasca primii schiori fericiti.

Primele ninsori la munte sunt asteptate de luni noapte. Potrivit prognozei, miercuri va ninge mai puternic iar joi si vineri mai slab.

Stratul de zapada poate ajunge la 10-15 cm, iar daca temperatura va ramane sub zero grade, vor fi pornite si tunurile de zapada, ceea ce inseamna ca vom putea schia.

Automat, administratorii partiilor de pe Valea Prahovei s-au grabit sa puna la punct ultimele detalii pentru deschiderea noului sezon. In scurt timp, partiile din Poiana Brasov vor fi numai bune pentru sporturi de iarna. Pe partia Bradul, unde exista instalatie nocturna, se va putea schia pana tarziu.

"Daca temperaturile sunt cu minus, de luni noi speram sa putem face zapada artificiala", a declarat Emil Farcasan, seful Scolii de Schi Poiana Brasov.

Noul sezon vine, in Poiana Brasov, cu o surpriza pentru copii: o partie special pentru ei, cu trotuar rulant, care poate transporta 1.000 de persoane pe ora.

Si in statiunea Busteni sunt noutati. Incepand din acest sezon, se va putea schia si noaptea, iar cartelele de acces la telescaun vor fi comune cu cele din Predeal si de la Telecabina Sinaia. Pregatirile sunt in toi si in Azuga, dar si in Sinaia, unde partiile au fost amenajate, instalatiile verificate si a fost cumparata o a treia masina de batut zapada.

 „Am largit partiile si am introdus noi elemente de siguranta", a declarat Bogdan Falcescu, director societate de transport pe cablu din Sinaia.

Bucurosi de oaspeti sunt si proprietarii centrelor de inchieri echipamente, care s-au aprovizionat cu marfa zilele acestea.

La randul lor, instructorii de schi cer 100 de lei pentru ora si 400 de lei pentru o zi. Cat priveste tarifele la schi pass-uri, incep de la 70 de lei si pot ajunge pana la 600 de lei.

Modifică setările cookies