Vladimir Putin: Toti sportivii se vor simti bine la Soci, indiferent de orientarea sexuala

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca toti sportivii se vor simti bine la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, "indiferent de orientarea sexuala".

"Vom face totul pentru ca sportivii, spectatorii si vizitatorii sa se simta bine la Jocurile Olimpice de la Soci, indiferent de nationalitate, apartenenta etnica sau orientare sexuala", a spus Vladimir Putin la televiziunea rusa.

Mai multe organizatii neguvernamentale si activisti pentru apararea drepturilor homosexualilor au cerut ca Rusia sa fie privata de Jocurile Olimpice din 2014, in semn de protest impotriva unei legi ''antigay'', scrie Mediafax.

Putin a promulgat in iunie o lege controversata, prin care este pedepsit orice act de ''propaganda'' homosexuala in fata minorilor, un text considerat drept discriminatoriu de catre aparatorii drepturilor omului.

La mijlocul lunii octombrie, 15 sportivi nord-americani si europeni, printre care si fostul tenisman Andy Roddick, i-au cerut noului presedinte al CIO, Thomas Bach, sa ia pozitie fata de aceste masuri.

Jocurile Olimpice de iarna de la Soci se vor disputa in 2014, in perioada 7-23 februarie.

Modifică setările cookies