Statele Unite trimit trupe in Marea Neagra pe durata Jocurilor Olimpice. Pentagonul asigura o posibila evacuare a centatenilor americani

Statele Unite ale Americii vor trimite nave militare in Marea Neagra, pentru a putea asigura evacuarea cetatenilor americani, in cazuri de maxima necesitate.

Potrivit unor surse de la Pentagon, doua nave militare de razboi si mai multe avioane de transport vor fi disponibile in cadrul unui plan de urgenta pentru evacuarea cetatenilor americani de pe teritoriul Rusiei, indeosebi a atletilor, in cazul unor situatii grave, mai ales in contextul atentatelor teroriste care au lovit Rusia in ultima perioada.

In caz de necesitate, elicopterele navelor americane si avioanele C-17 vor putea ateriza in bazele militare de pe teritoriul Rusiei, pentru a putea evacua cetatenii si a-i transporta in cele mai apropiate locatii de pe teritoriul statelor vecine.

"Navele si avioanele vor fi disponibile in caz de necesitate, in cazul in care Rusia va solicita ajutor pentru evacuarea sportivilor", a spus oficialul american, care a lasat de inteles ca exista un acord intre cele doua state.

"Daca va avea loc un atac terorist major, va trebui sa evacuam cetatenii americani", a mai spus acesta.

Masurile extraordinare de securitate vin in contextul atacurilor gruparilor islamiste din zona Caucazului, care au detonat mai multe bombe in regiunea Soci.

Modifică setările cookies