Scrisoare de amenintare, primita de o delegatie sportiva, in timpul vizitei lui Putin la Soci

O scrisoare de amenintare adresata unor membri ai Comitetului olimpic austriac a fost primita marti la Soci, in ziua in care presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a efectuat marti o vizita de lucru in statiunea care va gazdui Jocurilor Olimpice de iarna, relateaza CNN. Riscul comiterii unor atentate in regiunea Soci a fost confirmat si de oficialii americani.

Vladimir Putin a efectuat marti o vizita de lucru la Soci, cu cateva zile inainte de inceperea Jocurilor Olimpice.

Tot marti, Comitetul olimpic austriac a primit o scrisoare de amenintare vizand doi atleti austrieci. "Scrisoarea anonima contine informatii privind riscul la adresa a doi atleti care participa la JO", a anuntat Ministerul austriac de Interne.

Scrisoarea nu este semnata, dar grupuri islamiste din Caucazul rus au amenintat ca vor comite atentate la Jocurile Olimpice de la Soci, care incep vineri.

Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat in regiunea Soci decat in perimetrul unde se vor derula Jocurile Olimpice, afirma un oficial american de rang inalt citat de AFP.
 
"Cel mai mare pericol este al producerii unor atentate in afara perimetrului propriu-zis unde se vor desfasura Jocurile Olimpice, adica in regiunea Soci", declara Matthew Olsen, directorul Centrului national american pentru combaterea terorismului.

"Principala amenintare este reprezentata de organizatia Emirat Kavkaz (Emiratul Caucaz), o grupare islamista afiliata retelei teroriste Al-Qaida.

"Serviciile de securitate americane monitorizeaza eventuale amenintari specifice privind Jocurile Olimpice de la Soci", a dat asigurari oficialul american.

 Statele Unite au trimis doua nave militare in Marea Neagra, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetatenilor americani, in cazuri de necesitate, sau pentru alte situatii de urgenta, in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Grupuri islamiste din Caucazul rus au amenintat ca vor incerca sa comita atacuri teroriste in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, statiune situata pe litoralul Marii Negre.

Modifică setările cookies