Romania nu va mai avea participant in proba de snowboard! Kinda Geza, nevoit sa spuna "adio" Olimpiadei

Desi avea mari sanse sa fie primul participant al Romaniei din intreaga istorie in proba de snowboard a Jocurilor Olimpice, Kinda Geza nu va mai ajunge la Soci.

Secretarul general al Federatiei Romane de Schi, Puiu Gaspar, a declarat pentru ziarul Ring ca sportivul harghitean nu a fost nicio clipa calificat pentru JO, chiar daca avea sanse mari sa ajunga in Rusia.

Gaspar anunta ca snowboarderul a ratat calificarea din cauza faptului ca ultimele probe de calificare au fost anulate.

"Performanta lui Geza este ca pana la urma nu s-a mai calificat la JO. Daca pana acum mai aveam vreo sansa de a ajunge la Soci, aceasta a disparut definitiv. Pentru ca s-au anulat vreo doua concursuri din cauza lipsei zapezii, iar in cele in care a participat dupa Revelion a obtinut rezultate foarte slabe. Asta e situatia la ora actuala. Nu a nins nici la noi si nici in Europa, astfel ca majoritatea partiilor de alpin si de snowboarding au fost impracticabile. Deci Geza nu va fi prezent la Soci, desi a fost foarte, foarte mediatizat in ultima perioada", a spus Puiu Gaspar.

In varsta de 29 de ani, Kinda Geza sustine ca s-a pregatit singur pentru fiecare concurs, acesta finantandu-si singur participarea la competitiile premergatoare Olimpiadei.

Cu toate acestea, secretarul general al Federatiei il contrazice: "A fost sustinut in permanenta de Federatiei si de Comitetul Olimpic. Efortul financiar al pregatirii lui Geza a fost de circa 60 de mii de euro pe an, cu tot cu echipament. Numai anul trecut i-am cumparat doua placi. Performanta nu e ca un produs pe care-l faci si dupa aceea il vinzi. Sportivul a muncit, a ajuns undeva pe locul 45, dar ii mai lipsesc 15 pozitii pentru a participa la Jocurile Olimpice. La snowboarding, sportivii se califica nominal, acesta este dezavantajul", adauga Gaspar.

Modifică setările cookies