Calificare istorica pentru Romania. Saritorul cu schiurile Iulian Pitea va merge la Jocurile Olimpice

Calificare istorica pentru Romania. In varsta de doar 16 ani, Iulian Pitea a reusit o clasare extraordinara la Sapporo, la Cupa FIS, acesta asigurandu-si accederea la JO de la Soci.

Mezinul lotului olimpic a reusit sa isi asigure biletele pentru Rusia cu doar doua saptamani ramase pana la debutul Olimpiadei, acesta bifand doua sarituri exceptionale in concursul din Japonia - 114,5 metri si 124,5 metri.

Ocupant al primului loc la etapa din 2012, de la Rasnov, tot in Cupa FIS, Iulian Pitea declara increzator ca va prinde un loc la Jocurile Olimpice: "Este doar inceputul pentru ca in doi, trei ani o sa ajung in topul mondial". "Un saritor cu schiurile poate ajunge la nivelul celor de top in sapte, opt ani de pregatire.

Din 2015 as fi apt sa concurez in etapele de Cupa Mondiala", spunea tanarul sportiv, care a participat si la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Cu Pitea, lotul olimpic al Romaniei ajunge la 24 de sportivi, acestia urmand sa concureze in probele de sarituri, schi alpin, biatlon, skeleton, bob si patinaj.

Primul saritor cu schiurile care a reprezentat România la o editie a Jocurilor Olimpice în proba de sarituri cu schiurile a fost Virgil Neagoe, in 1992.

Modifică setările cookies