Pericolul unor atentate la Jocurile Olimpice de iarna din Rusia este ridicat. "Pregatim o surpriza turistilor"

Jocurile Olimpice de iarna organizate in orasul rusesc Soci ar putea avea parte de evenimente nefericite, dupa ce o noua grupare a anuntat posibilitatea unor atentate.

Cu mai putin de trei saptamani inainte de debutul competitiei, exista foarte multe temeri privind capabilitatea Rusiei de a mentine securitatea in timpul Jocurilor Olimpice de iarna, potrivit CNN.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a recunoscut ca evenimentul ar putea fi tinta unor atentate teroriste, insa, sustine ca autoritatile sunt capabile sa-l organizeze intr-o siguranta deplina.

Totusi, in ciuda acestor asigurari, un videoclip postat pe un site musulman infatiseaza doi barbati care promit sa ofere o "surpriza" autoritatilor ruse si turistilor care vor veni in Soci.

Potrivit sursei citate, cei doi barbati ar fi cei doi kamikaze responsabili de atacurile din orasul Volvograd, in urma cu o luna.

Americanii insa sunt reticenti si nu cred ca securitatea deplina va putea fi asigurata, multi dintre ei alegand sa nu faca deplasarea in Rusia.

 

 "Homosexualii pot veni in Rusia, insa sa lase copiii in pace"

O alta controversa privind Jocurile Olimpice de iarna din Rusia o reprezinta atitudinea lui Vladimir Putin in ceea ce priveste homosexualii.

"Puteti sa stati linistiti si relaxati, dar lasati copiii in pace", a spus presedintele rus.

O lege care pedepseste "propaganda" homosexuala in fata minorilor cu amenzi si inchisoare a fost promulgata in iunie de Vladimir Putin.

Aparatorii cauzei homosexuale se tem ca formularea imprecisa a acestei legi va fi folosita pentru a interzice orice eveniment organizat de homosexuali.

Modifică setările cookies