Olimpiada povestilor "nebune". Dupa echipajul de bob al Jamaicai si primul sportiv din Tonga, o violonista merge la Soci. Cine e Vanessa-Mae:

Jocurile Olimpice de Iarna din 2014, care vor avea loc la Soci, Rusia, vin cu niste poveste cu adevarat "nebune".

Dupa ce echipajul de bob al Jamaicai, tara exotica din zona Marii Caraibilor, a reusit sa isi asigure prezenta la Soci, dar si dupa ce Bruno Banani a devenit primul sportiv care va reprezenta Tonga la o editie a Jocurilor de Iarna, inca o sportiva la fel de exotica va participa.

Este vorba despre Vanessa-Mae, o...violonista celebra in Marea Britanie.

Acesta a reusit sa isi indeplineasca visul de a participa la o editie a Jocurilor Olimpice, chiar daca sportul este doar o pasiune a ei.

Vanessa-Mae, cetatean englez, va reprezenta Thailanda la JO, acesta fiind selectata de Comitetul Olimpic de la Bangkok datorita radacinilor sale thailandeze, tatal sau fiind nascut in Asia.

Nascuta in Singapore, din mama de origine chineza si tata thailandez, Vanessa-Mae a crescut in Marea Britanie si a inceput sa schieze de foarte tanara, insa nu si-a imaginat ca va avea o astfel de oportunitate.

Desi se antreneaza la nivel destul de inalt inca din 2010, aceasta nu se poate dedica complet sportului, fiind celebra pentru albumele sale de muzica si pentru vanzarile record.



Norocul Vanessei a fost insa reprezentat de faptul ca Thailanda nu are niciun/nicio schior/schioare in primii 500 din lume, astfel ca a primit dreptul de a trimite cate un reprezentant din oficiu pentru probele de slalom si slalom urias.

"Oamenii sunt surprinsi de faptul ca eu voi concura in proba de schi. Mi-am deplinit insa un vis, imi doresc asta inca de cand aveam 14 ani. Am acceptat sa concurez pentru Thailanda pentru ca este o parte din mine. Nu imi fac iluzii prea mari, ma voi bucura de sansa", a spus Vanessa-Mae.

Pe numele sau complet Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson, acesta va concura sub numele de Vanessa Vanakorn.

Violonista care locuieste la Londra a vandut de-a lungul carierei sale peste 10 milioane de albume, fiind cea mai tanara violonista care a inregistrat atat concertele lui Beethoven cat si ale lui Tchaikovsky.




 

Modifică setările cookies