"Ar fi o rusine pentru intreaga tara." Metoda aleasa de rusi pentru a scapa de cainii maidanezi, la Soci

Organizatorii Olimpiadei de la Soci au angajat o firma de deratizare pentru a culege cainii maidanezi pe perioada Jocurilor Olimpice.

Reprezentantii firmei insarcinate cu strangerea maidanezilor sustin ca sunt mii de caini pe strazile statiunii Soci, iar unii dintre acestia pun in pericol viata copiilor.

Firma de deratizare din orasul-gazda al Jocurilor Olimpice a primit un contract de exterminare a cainilor, pe perioada Jocurilor Olimpice.

Alexei Sorokin, directorul general al Basya Services, a declarat ca firma sa a fost implicata in operatiunea de "capturare si eliminare" a cainilor, informeaza The Guardian.

Mii de caini vagabonzi cutreiera pe strazile orasului Soci si au fost inregistrate mai multe cazuri de copii muscati, a declarat Sorokin. El a mai spus ca a participat la o repetitie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, saptamana trecuta, cand a vazut un caine maidanez intrand in arena, alaturi de sportivi:

"Un caine a intrat in Fisht Stadium, dar l-am ridicat", a declarat el. "Doamne fereste sa se intample ceva asemanator la ceremonia de deschidere. Ar fi o rusine pentru intreaga tara."

Cainii maidanezi sunt o prezenta obisnuita in statiunea Soci si in zonele adiacente, iar multi dintre ei au obiceiul de a se aduna in apropierea santierelor, unde primesc adapost si mancare de la muncitori. Cativa maidanezi au reusit sa intre chiar si in Parcul Olimpic.

Compania condusa de Sorokin opereaza in regiunea Krasnodar, din care face parte si orasul Soci. Acesta a refuzat sa spuna cati caini a omorat in fiecare an, spunand ca acesta este un secret comercial.

Primaria din Soci a anuntat un contract pentru prinderea si eliminarea cainilor maidanezi din oras, dar activistii pentru drepturile animalelor au protestat impotriva deciziei. Autoritatile au promis sa renunte la contractul eliminare a cainilor si sa construiasca adaposturi in care acestia sa fie tinuti.

Activistii sustin ca nu exista nicio dovada ca un asemenea adapost a fost construit.

Modifică setările cookies