Obama boicoteaza si el Jocurile Olimpice; tensiunile cresc: delegatia americana cuprinde 2 sportivi gay  

Inca o lovitura puternica primita de organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci si de Rusia, dupa ce inca un lider marcant si-a exprimat refuzul de a merge la ceremonia de deschidere.

Dupa sefii de stat ai Germaniei si Frantei, presedintele american Barack Obama a dat si el replica la controversata lege anti-gay adoptata recent de Moscova.

Presedintele Statelor Unite ale Americii nu va merge la ceremonia de deschidere a JO, in timp ce delegatia americana a inclus doi atleti care si-au recunoscut in mod public orientarea sexuala, spunand ca sunt gay.

Billie Jean King, fosta campioana de tenis, si Caitlin Cahow, medaliata olimpic la hochei, vor face parte din delegatia americana care va participa la JO de la Soci, ce vor incepe in februarie.

Niciun oficial din administratia americana nu va lua parte de ceremonie, presedintele american, vicepresedintele si prima doamna urmand sa absenteze. Mai mult, oficialii de la Casa Alba au declarat: "Prezenta celor doua atlete reprezinta diversitatea din Statele Unite".

"Toti membrii delegatiei noastre se disting prin prisma reusitelor lor, atat in activismul civic, cat si in sport", a spus Shin Inouye, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

Barack Obama nu a comentat in mod direct alegerea facuta.

Duma de la Moscova a adoptat in vara acestui an o lege care interzice promovarea de orice fel a relatiilor sexuale 'netraditionale', fapt care a provocat un val de reactii negative.

Modifică setările cookies