Guvernul SUA a avertizat companiile aeriene privind posibilitatea atacurilor teroriste in cadrul Olimpiadei de iarna din Rusia

Executivul american a avertizat miercuri companiile aeriene care efectueaza zboruri in Rusia, gazda Jocurilor Olimpice de Iarna 2014, ca teroristii ar putea ascunde explozivi in interiorul tuburilor de pasta de dinti, a anuntat pentru AFP un oficial american.

Aceste amenintari ar viza "zborurile cu destinatia Rusia", care va gazdui, incepand de vineri, Jocurile Olimpice de Iarna, a adaugat oficialul american, sub acoperirea anonimatului, potrivit Mediafax.

Intr-un comunicat oficial, Departamentul pentru Securitate Interna s-a limitat sa precizeze ca "va impartasi cu regularitate informatii pertinente cu partenerii sai interni si internationali, dar si cu cei care sunt asociati la evenimente mondiale, precum JO de la Soci". 

"Chiar daca pana acum nu detinem informatii despre o amenintare specifica impotriva tarii noastre, comunicarea de rutina este o componenta importanta a angajamentului nostru", continua comunicatul, care adauga ca Departamentul pentru Securitate Interna va continua "sa ajusteze masurile de securitate in contextul evolutiei amenintarilor".

Agentia americana pentru Securitatea Transporturilor (TSA) permite calatorilor sa urce cu pasta de dinti la bordul avioanelor, insa tuburile trebuie sa fie dimensiuni mici.

Modifică setările cookies