Evgeni Plushenko ar putea concura, in cele din urma, la JO

Multiplul campion olimpic si mondial, Evgeni Plusenko ar putea intra in cele din urma in proba individuala de patinaj, la Jocurile Olimpice de la Soci

Patinatorul rus Evgeni Plushenko, campion olimpic si mondial, pare sa se fi razgandit asupra deciziei de a nu concura in proba individuala de patinaj. Plusenko, care a anuntat in urma cu doar doua saptamani ca nu va concura decat in proba pe echipe, a transmis vineri ca va concura si in proba individuala.

Clasat pe locul secund la Campionatele Rusiei, dupa tanarul Maksi Kovtun, 18 ani, Plusenko, 31 de ani, a precizat, marcat probabil de dezamagire, decizia de a nu participa la JO la individual. Se pare ca si-a schimbat opinia: "Vreau doar sa reamintesc celor care ar contesta dreptul meu de a concura la Soci ca anul trecut Kovtun a terminat pe locul 5 la Campionatele Rusiei si a fost, totusi, calificat pentru Campionatul Europei si cel Mondial", a spus acesta, potrivit agentiei ITAR-TASS.

"El nu a fost decat al 17-lea la Mondialele de la London (Canada), astfel ca Rusia nu a primit decat un loc pentru JO", a adaugat el. "Kovtun a fost bun la ultimele campionate nationale, dar este nevoie de o solida experienta competitionala internationala la varf pentru a spera la medaliile olimpice", a insistat Plusenko, medaliat cu aur in 2006 la Torino si vicecampion in 2002 la Salt Lake City, in 2002, si care a cedat titlul la diferenta minima la Vancouver, in 2010, in favoarea americanului Evan Lysacek.

Rusia are dreptul la un singur patinator artistic la Soci, iar regulamentul olimpic stipuleaza ca la Jocuri acelasi concurent trebuie, imperativ, sa-si reprezinte tara in cele doua probe, individuala si pe echipe, aceasta din urma introdusa la JO-2014, cu titlul experimental. Federatia internationala prevede, de asemenea, ca o tara trebuie sa fie reprezentata de invingatorul calificarilor sale olimpice, in speta campionatele Rusiei, castigate de Kovtun.

SURSA: AGERPRES

Modifică setările cookies