Eva Tofalvi va reprezenta Romania pentru a 5-a oara la Jocurile Olimpice, in proba de biatlon.

Eva Tofalvi va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Soci, in proba de biatlon.

Sportiva Eva Tofalvi s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Soci, aceasta urmand sa fie a cincea sa prezenta din cariera la Olimpiada.

Eva Tofalvi va reprezenta Romania la Olimpiada de la Soci 2014, din Rusia, dupa ce a reusit, la ultima cursa individuala inaintea Jocurilor Olimpice, sa puncteze din nou in Cupa Mondiala de biatlon. Romanca, plecata de pe locul 41, a incheiat cursa pe 25 la proba de urmarire de la Antholz, din Italia. Eva Tofalvi a acumulat astfel inca 15 puncte in Cupa Mondiala si a reusit sa isi asigure biletele pentru Soci.

Cu punctele acumulate sambata, Eva Tofalvi a acumulat 29 de puncte in Cupa Mondiala, cu cinci mai putine decat Reka Ferencz, dar va merge la Soci pentru ca federatia din Romania va lua in considerare si rezultatele din Cupa IBU, intrecere in care Eva a prins un loc 3 la Idre (Suedia) si pentru care a fost rasplatita cu 48 de puncte.

Pentru Tofalvi este a 5-a Olimpiada consecutiva, performantele de varf la biatlon fiind doua locuri 11, la Nagano si Vancouver (1998 si 2010).

Romania va avea la Olimpiada de la Soci, care se va desfasura intre 7 si 23 februarie,  o delegatie de aproximativ 24 de sportivi.

Modifică setările cookies