Costuri uriase pentru Olimpiada de Iarna. Rusia a cheltuit de cinci ori mai mult decat bugetul alocat. Jocurile Olimpice de la Soci, cele mai scumpe din istorie

JO de la Soci, cele mai scumpe din istoria sportului mondial!

Organizare Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, ce vor debuta in luna februarie a acestui an, a costat Rusia peste 1,5 trilioane de ruble, circa 50 de milioane de dolari americani. Potrivit publicatiei moscovite Vedomosti, suma este de circa 5 ori mai mare decat estimarile initiale, ceea ce face ca acest eveniment sa fie cel mai scump din istoria Jocurilor Olimpice de Iarna.

Potrivit cotidianului rus, doar costurile de pregatire pentru Olimpiada, fara lucrari de constructie, au costat circa 7 miliarde de dolari.

Exista insa si multe controverse in jurul sumei vehiculate, dupa cum noteaza aceeasi sursa, care sustine ca unul dintre principalii beneficiari ai contractelor de realizare a lucrarilor, milionarul Ahmed Bilalov, a fost nevoit chiar sa fuga din Rusia, dupa ce s-au depistat mai multe nereguli contabile.

Pana in acest moment, cel mai costisitor eveniment de acest gen a fost Olimpiada de Var din 2008, de la Beijing, care a scos din vistieria guvernului chinez circa 40 de miliarde de dolari.

Modifică setările cookies