Atentatul terorist de la Volgograd nu pune in pericol JO. Presedintele CIO: "Jocurile de la Soci se vor desfasura in deplina siguranta"

Tensiuni in Rusia, dupa atentatele teroriste de la Volgograd, localitate situata la doar 650 kilometri de Sochi.

Presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach, a declarat ca terorismul "nu trebuie sa triume niciodata", exprimandu-si, totodata, convingerea ca Rusia "va asigura desfasurarea Jocurilor Olimpice in deplina siguranta", in pofida celor 2 atentate teroriste de la Volgograd.

In mesajul sau de anul Nou, presedintele CIO a condamnat ceea ce el a numit "atacurile teroriste lase" din gara din Volgograd si din troleibuzul din acelasi oras, care au dus, deocamdata, la moartea a 34 de persoane.

Aflat la aproximativ 650 de kilometri de Soci, locul de desfasurare al Jocurilor Olimpice, Volgograd a fost tinta mai multor atacuri ale separatistilor.

"Suntem incredintati ca autoritatile ruse vor asigura JO de Iarna si vor securiza satul olimpic pentru toti sportivii si pentru toti participantii", a spus Bach, adaugand ca "Jocurile Olimpice vor fi o demonstratie de unitate in diversitate si o remarcabila competitie sportiva - nu o platforma pentru pozitii politice sau divizare".

Modifică setările cookies