Atentat terorist, dejucat de autoritatile ruse. Cinci suspecti au fost deja arestati

Tensiunile continua in Rusia, autoritatile au dejucat inca un atac cu mai putin de o luna inaintea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Atentatele cu bomba de la Volgograd au creat o panica generala in Rusia, iar ultimele evenimente intamplate saptamana trecuta, cand alte 5 pesoane executate au fost gasite la periferia unui orasel aflat in apropiere de Soci continua sa alimenteze tensiunile.

La Nalcik, oras aflat la circa 300 de kilometri de Soci, au fost arestate 5 persoane suspectate ca ar face parte dintr-o organizatie extremista, care ar fi planuit un nou atentat cu bomba. Cei 5 aveau asupra lor mai multe grenade si o cantitate importanta de explozibil, precum si diverse dispozitive de detonara.

Actiunea autoritatilor ruse vine la scurt timp dupa ce Statele Unite ale Americii au lansat un avertisment public cu privide la riscul ridicat pentru atentate teroriste.

Peste 30 de mii de agenti de politie au fost deja detasati in regiune, pentru a asigura linistea.

Desi niciun atentat nu a fost pana in acest moment revendicat, rusii suspecteaza ca la originea acestora s-ar afla o grupare separatista cecena, condusa de Doku Umarov.

Modifică setările cookies