Armata rusa va fi mobilizata pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci

Armata rusa va participa la operatiunile de securitate pentru pregatirile si derularea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci din februarie 2014, a declarat comandantul sef al fortelor terestre ruse.

"Garantia securitatii pregatirilor si derularii Jocurilor Olimpice si paraolimpice de la Soci" face parte din misiunile armatei terestre in cadrul unor "noi amenintari la adresa securitatii interne", a declarat generalul Vladimir Cirkin, citat de agentiile Ria Novosti si Interfax.

Comandantul sef al fortelor terestre care a facut declaratiile in cadrul unei intalniri cu militari nu a dat alte precizari despre misiunile armatei sau a numarului de militari mobilizati pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice (7-23 februarie 2014) si paraolimpice (7-16 martie 2014) la Soci, statiune balneara intre malul Marii Negre si muntii Caucaz.

Liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus, Doku Umarov, a facut apel in iulie la "impiedicarea prin toate mijloacele" a organizarii JO la Soci, un eveniment drag presedintelui rus Vladimir Putin, conform Mediafax.

Alaturi de fortele armate, aproximativ 37.000 de politisti vor fi mobilizati pentru a asigura securitatea JO, a declarat in iulie ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokoltev.

Flacara olimpica a fost aprinsa la sfarsitul lunii octombrie, in Grecia, tara de origine a Jocurilor Olimpice. Pe 7 octombrie a ajuns in Rusia, apoi fiind prevazut un parcurs de 123 de zile, pana la ceremonia de deschidere a JO la Soci la 7 februarie 2014.

Modifică setările cookies