Americanii, pregatiti pentru ce e mai rau la Jocurile Olimpice de la Soci. Instructaj special pentru sportivi

Cu doua saptamani inainte de Jocurile Olimpice de la Soci, americanii se pregatesc pentru ce e mai rau. Autoritatile trimit un numar neprecizat de specialisti in securitate sa pazeasca delegatia olimpica.

La randul lor, sportivii au primit un instructaj special pe teme de securitate. Iar Pentagonul a anuntat ca are pregatite planuri ca sa-si scoata urgent cetatenii din Rusia, in caz de nevoie.

Aproape ca nu trece o zi fara ca islamistii sa nu publice o noua amenitare la adresa Jocurilor Olimpice. Un forum jihadist il cita sambata pe Osama ben Laden, sugerand ca ar putea deturna avioane, ca sa le prabuseasca la Soci.

Pe alt site, a aparut o inregistrare in care Vladimir Putin este comparat cu Hitler, pentru ca nu i-ar lasa pe musulmanii din Caucaz nici sa respire.

In aceste conditii, uniformele sportivilor americani, desi create de Ralph Lauren, au starnit ingrijorare la Washington, pentru ca sunt atat de usor de recunoscut in multime.

De preferat ar fi sa nu poarte uniformele decat la competitii. Delegatia olimpica americana va fi insotita de agenti de securitate, dar la competitie sunt asteptati si vreo 10.000 de spectatori americani.

Americanii n-au fost pana acum tintele islamistilor din Caucaz, dar Pentagonul nu vrea sa lase nimic la voia intamplarii.

Statele Unite vor avea doua nave de razboi in Marea Neagra, pregatite sa mearga oricand la Soci, a mai spus seful Pentagonului.

Totul, pentru cazul in care ''inelul de otel'', pe care rusii se lauda ca l-au instituit in jurul orasului, nu va reusi sa-i opreasca pe teroristi.

Modifică setările cookies