Alerta la Soci, dupa un nou atentat in apropierea zonei Jocurilor Olimpice de Iarna. Asasinate si explozii la Stavropol

Tensiunile din Rusia sunt aproape sa escaladeze, dupa un nou atentat terorist.

UPDATE: BBC anunta ca autoritatile ruse au inceput o vanatoare in intreaga regiune, avand deja mai multi suspecti. Potrivit sursei citate, trupele anti-tero ar fi capturat deja o femeie, aceasta fiind arestata in momentul in care se pregatea sa detoneze o vesta explozibila intr-un autobuz.

Mai mult, potrivit presei ruse, numele celor 3 suspecti ar fi Anzor Margushev, 32 de ani, Artur Margushev, 23 de ani si Vadim Shogenov, 25 de ani, toti trei fiind de origine cecena.

Femeia arestata, interogata in aceste momente, ar fi calatorit alaturi de fiul ei, in momentul in care se pregatea sa detoneze centura explozibila.


"Loviti" in plin de exploziile de la Volgograd (29 si 30 decembrie), soldate cu moartea a 34 de oameni si ranirea grava a alte 62 de persoane, fortele ruse de securitate sunt din nou in alerta.

Trupele speciale OMON si Spetsnaz, cantonante in Soci, au fost nevoite sa intervina intr-un atentat terorist provocat la 300 de kilometri distanta, la Stavropol.

Cinci cadavre, toate rezultate in urma unei executii prin impuscare, au fost identificate in patru masini aflate la periferia orasului, un dispozitiv exploziv fiind declansat chiar in momentul aparitiei trupelor speciale. De asemenea, un alt dispozitiv a fost dezamorsat la scurt timp.

In urma investigatiilor preliminare, atentatul terorist pare sa fie legat de o celula separatista cecena, condusa de Doku Umarov, un insurgent jihadist.

Umarov a mai cerut in ultima perioada celorlalte celule teroriste de pe teritorul Rusiei sa vizeze Jocurile Olimpice de Iarna, declarand razboi autoritatilor de la Moscova.

La randul sau, dupa atentatele de la Volgograd, Putin a jurat "anihilarea totala" a teroristilor. In acest moment, peste 37 de mii de angajati ai Ministerului de Interne Rus sunt detasati la Soci.

Modifică setările cookies