A devenit celebru in anii '80, dar acum nimeni nu isi mai aduce aminte de el. Cum se defasura o competitie de schi acrobatic

Stralucire, costume, adrenalina - schiul acrobatic le avea pe toate. Din pacate, aceasta disciplina sportiva nu  va incanta spectatorii de la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, deoarece a fost scoasa din competitiile oficiale.

Sportul a fost prezent la Jocurile Olimpice din 1988 si 1992, ca disciplina demonstrativa, cu scopul de a-i creste notorietatea si de a o promova catre o audienta mai larga, informeaza The Independent.

Din pacate, acest sport, popularizat in anii '80 si '90, nu a prins la publicul olimpiadelor si a fost scos din competitiile oficiale in anul 2000, cand Federatia Internationala de Schi a oprit toate competitiile oficiale de schi acrobatic.


Competitiile de schi acrobatic erau o combinatie  de sarituri artistice, rostogoliri, incrucisari de picioare, gesticulari si rotiri, efectuate pe o partie neteda, in costume extravagante, specifice anilor '80.

Printre vedetele acestui sport s-a numarat  Suzy Chaffee, cunoscuta mai bine sub numele de scena Suzy Chapstick, imaginea acestui sport, in anii '70.

Reprezentatiile erau notate de un juriu, asa cum se intampla in competitiile de patinaj de azi.

Modifică setările cookies