Snowboarderii din Europa se intalnesc la Sibiu pentru a patra editie a Transilvania Rookie Fest

Transilvania Rookie Fest este cea mai importanta competitie din Romania dedicata snowboarderilor sub 18 ani si este cotata la 2 stele TTR, masura de referinta a competitiilor de snowboard din lume.

Competitia ce se desfasoara maine la Arena Platos face parte din concursul international World Rookie Tour, concurs impartit in mai multe etape ce au loc in Cehia, Australia, Canada, Chile, Romania sau Austria. Tinerii concurenti sunt impartiti in doua categorii de varsta, Rookies, tineri nascuti intre 1 ianuarie 1996 si 31 decembrie 1998, si Grooms, cei nascuti dupa data de 1 ianuarie 1999. Ambele sectiuni sunt divizate in grupe de fete si baieti.

 

Transilvania Rookie Fest va avea loc, ca si anul trecut, in Fun Park-ul Arena Platos. Dupa Transilvania Rookie Fest, concurentii se vor indrepta spre urmatoarea etapa Avoriaz, in Franta. Castigatorul competitiei va fi desemnat in Volkl World Rookie Finals ce va avea loc in Ischgl, Austria.

 

Traseul competitiei de la Arena Platos a fost structurat pe patru stage-uri. Concurentii vor avea de depasit in primul stage un box si un downrail, in cel de-al doilea un kicker si un rainbow, in al treilea un kinkbox si un short pipe iar pe ultimul stage, organizatorii au pregatit un downrail si un shooter. Juriul va puncta cele mai spectaculoase sarituri peste aceste obstacole artificiale.

 

Inscrierile in concurs vor avea loc astazi, in apreski-ul Arena Platos, pana la ora 18. Antrenamentele vor incepe maine, la ora 10 iar concursul propriu zis va incepe la ora 12. Castigatorii categoriilor Rookie si Grom vor primi doua bilete la marea finala din Ischgl.

Modifică setările cookies