Grad de ocupare de 80% in statiunea Straja, pentru sarbatori. Cand va incepe sezonul de schi

Chiar daca la Straja nu a nins pana acum, turistii s-au grabit sa isi rezerve un loc la hotelurile si pensiunile din zona, pentru sarbatori. In momentul de fata, gradul de ocupare pentru Craciun si Revelion a ajuns deja la 80%.

In statiunea Straja, sezonul de schi va fi deschis odata cu prima zapada care se va asterne pe partie. Daca anul trecut acest lucru s-a intamplat in perioada 9 – 10 decembrie, meteorologii le dau mari sperante turistilor. In acest an se estimeaza ca sezonul de schi va fi deschis chiar in 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei. Fata de anul trecut, in aceasta statiune sunt si noutati.

Mihaita Dumitrascu, administrator Vila Alpin din statiunea Straja: “S-a deschis pasarela care face legatura dintre Partia Constantinescu si Partia Telegondola. Este un proiect mai vechi care era in derulare prin care s-au facut atat telegondola, cat si celelalte partii. (…) Speram ca de 1 decembrie sa vina deja primii turisti, pentru ca se anunta vreme foarte buna din acest punct de vedere”.

Turistii care sunt precauti si isi rezerva din timp un loc la munte, beneficiaza de mari reduceri. De exemplu, un pachet cu cinci nopti de cazare, masa gratuita si reducere la schipass costa 499 de lei.

De asemenea, la sfarsitul anului trecut a fost data in folosinta si o telegondola care face legatura intre localitatea Lupeni din judetul Hunedoara si statiunea Straja. Ea a fost construita in locul vechiului telescaun. Are 46 de gondole (fiecare cu cate opt locuri) si o lungime de cinci kilometri. Investitia s-a ridicat la suma de opt milioane de euro si face parte dintr-un proiect european de dezvoltare al statiunii Straja.

 

 

Modifică setările cookies