Vremea calda le strica vacanta turistilor de la munte. Acestia au ajuns sa schieze printre noroaie si bolovani

Lovitura grea pentru naivii care au crezut ca vor putea sa schieze duminica. Au fost 15 grade la munte iar partiile nu mai sunt chiar de poveste. Turistii au incercat sa ocoleasca petele de noroi ivite dupa topirea zapezii. Chiar si asa, dupa o zi de stat la aer curat cei mai multi s-au declarat multumiti la final. Macar nu au lenevit in casa.

Decat deloc, mai bine cu putina zapada, au spus turistii care au ajuns duminica pe partia Kalinderu. Soarele stralucitor a topit zapada pe alocuri, insa petele de noroi si bolovanii n-au stat in calea celor care au vrut sa se distreze. Iar cei mai indrazneti au facut si manevre riscante.

Si mai putin norocosi au fost cei care au preferat saniutele si nu au ajuns in varful partiei. Au alunecat mai mult pe namol. Daca in alti ani pe vremea asta zapada depasea un metru, de data asta pe cele mai multe partii n-a trecut de 30 de centimetri.

Duminica, pe Valea Prahovei s-a putut schia la cota 2000, la Busteni pe Kalinderu, la Azuga pe Sorica Teleschi si Cazacu si la Predeal pe Clabucet Sosire. Celelalte au fost inchise.

In Brasov s-a schiat doar pe zapada artificiala, care a avut cel mult 30 de cm pe partiile Bradu, Stadion, Drumul Rosu si Sulinar. Si mai subtire a fost stratul de zapada la Kanzel si Ruia, unde n-a depasit 15 cm.

Din cele 11 instalatii teleferice 5 au fost inchise. La fel si partiile Subteleferic si Lupului. Din pacate pentru cei care nu s-au saturat de zapada de la munte, meteorologi nu vin cu vesti bune. In urmatoarea perioada nici vorba de ninsori .

Modifică setările cookies