Sute de Moși Crăciuni s-au luat la întrecere pe străzile Sibiului, pentru a ajuta persoanele cu dizabilități

La Sibiu, 300 de Moşi Crăciuni şi Crăciuniţe au pus stăpânire pe centrul oraşului, într-o cursă veselă şi zgomotoasă! Costumaţi în haine roşii, ei au alergat 3 kilometri pentru o cauză nobilă. Din banii donaţi de alergătorii cu inimi mari, o asociaţie va cumpăra scaune cu rotile pentru câteva persoane cu dizabilităţi. Nu orice fel de scaune, ci unele speciale, potrivite şi pentru sport.

Pe ritmuri de fanfară, startul s-a dat din mijlocul târgului de Crăciun, iar moşii şi partenerele lor au avut de parcurs un traseu de trei kilometri.

Participanţii au fost de toate vârstele, iar inventivitatea în ceea ce priveşte costumaţiile nu a lipsit.

Femeie: "Super tare, ne-am distrat, am alergat şi la anul cât mai mulţi!"

Bărbat: "A fost aşa o seară perfectă să alergăm, mai ales pentru o cauză nobilă, sper să şi ajute."

Bărbat (însoțit de câine): "Am avut întăriri, pe Rudolf al nostru, care a luat şi o medalie"

Bărbat: "Atâţia moşi la un loc. Parcă se vede că ei merg cu jucării la copiii în fiecare an, au condiţie fizică, sunt pregătiţi, nu s-a pierdut nici unul."

Pentru a participa la "Marea Moșmondeală" - aşa cum este numit evenimentul - oamenii au plătit o taxă de 60 de lei. Jumătate din suma strânsă va fi investită în cumpărarea unor scaune cu rotile, pentru persoanele cu dizabilităţi, potrivite pentru practicarea diferitelor sporturi, cum ar fi baschetul şi atletismul.

Doina Pârâian, beneficiar: "Ne bucurăm că îşi doresc să ne vadă şi pe noi în sport şi ne ajută cu acesta ocazie şi cu acest act caritabil, să ne achiziţionăm cărucioarele de care avem nevoie, nu putem decât să le mulţumim."

Competiţia s-a aflat la a doua ediţie, iar organizatorii spun că numărul moşilor aliniaţi la start s-a dublat faţă de anul trecut.

Daniel Troancă, preşedintele Clubului Sportiv Sibiu: "O creştere sănătoasă în sensul că noi de anul trecut până acum am reuşit să achiziţionăm 6 scaune cu ajutorul comunităţii sibiene, ceea ce e extraordinar. O să continam tradiţia fără doar şi poate."

Modifică setările cookies