Proiectul indraznet care va transforma Oradea in capitala turismului balnear romanesc. Avantajele unei fuziuni in premiera

Oradea ar putea deveni capitala turismului balnear romanesc.

Anuntul a fost facut de primarul municipiului care a prezentat un proiect indraznet, in premiera nationala: fuzionarea comunei Sinmartin cu municipiul Oradea.

Asadar, Baile Felix si Baile 1 Mai, la fel ca si celelalte patru localitati ale comunei care se vor uni cu orasul, vor deveni cartiere ale viitoarei metropole.

"Vom putea dezvolta mult mai rapid si mult mai bine orasul Oradea si judetul Bihor in competitia pe care o avem atit in interiorul Romaniei dar si in afara granitelor Romaniei, pentru a aduce prosperitate" a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Un alt avantaj prezentat de edil este dezvoltarea industriala a municipiului, prin atragerea de investitori.

"Fuziunea cu Sinmartinul ofera terenuri suplimentare, pe care le detine atat primaria din Sinmartin dar si locuitorii din Sinmartin, care vor fi puse la dispozitia celor care doresc sa investeasca" a mai explicat primarul.
 
Dar cum totul este la stadiu de proiect, va mai dura pana cand va fi pus in aplicare. Pentru inceput, dupa ce consiliile locale isi vor da acordul, din mai pana in noiembrie, populatia va fi informata despre acest demers. Apoi, odata cu alegerile prezidentiale, va fi organizat si un referdum prin care locuitorii sa-si exprime parerea.

"Speram intr-un rezultat pozitiv si rezultatul referendumului va fi inaintat Guvernului Romaniei pentru adoptarea unei hotariri de guvern, cu aplicabilitate cel tarziu la 1 ianuarie 2016" crede Lucian Pupus, primarul comunei Sînmartin.

Daca proiectul va fi finalizat, localnicii din Sinmartin vor putea beneficia de toate serviciile si facilitatile de care se bucura acum oradenii, dar, in timp, vor creste si impozitele.  

"Va fi foarte benefica si, mai cu seama si pentru pensionarii acestor localitati fiindca asa cum cei din Oradea pot sa circule pe tramvai, pe autobuz gratis, si cei din satele respective poate sa circule la fel" crede un locuitor din Baile Felix.
 
De castigat va avea si turismul, care va fi reprezentat nu doar de trasee citadine cu vizitarea monumentelor arhitecturale, ci si de turismul balnear, pus in valoare si de un viitor parc acvatic.

Modifică setările cookies