Prognoza meteo pentru weekendul 24-26 ianuarie. Iarna isi intra in drepturi

Prognoza meteo pentru weekendul 24-26 ianuarie

Dupa un inceput de ianuarie care a amintit mai mult de perioada martisorului si ne-a dus cu gandul la primii ghiocei, iarna pare sa isi intre cu adevarat in drepturi.

Racirea vremii va incepe sa ne aduca aminte ca suntem in luna ianuarie, precipitatiile urmand sa apara in urmatoarele zile si sub forma de ninsoare, temperaturile urmand sa scada de pragul inghetului.

Cei care decid sa isi petreaca weekendul la munte s-ar putea bucura in cele din urma si de putina zapada, chiar daca zona intracarpatica ar putea fi mai protejata.

Turistii care prefera zona Carpatilor Orientali vor intalni temperaturi ce pot ajunge chiar la -11 grade Celsius in nordul Moldovei, dar si precipitatii abundente.

Vineri

In regiunile intracarpatice temperaturile raman ceva mai ridicate, insa o scadere accentuata va fi intalnita in nordul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali, unde temperaturile pot ajunge la -11 grade. Tot in zona Moldovei se anunta ninsori si depuneri de zapada.

In schimb, in zona vestica, in Banat, temperaturile vor fi mai placute si pot atinge chiar 9 grade la orele amiezii. Precipitatiile se vor manifesta mai ales prin ploi, dar si ceva depuneri de polei, in timp ce vantul va deveni alert nu doar la munte.

In Bucuresti, cerul va ramane noros si, mai ales spre seara si noaptea, vor fi precipitatii, predominant ninsori. Vantul se inteteste si el, temperatura urmand sa treaca de limita inghetului.

Sambata
Ziua de sambata va pastra aceleasi caracteristici, precipitatiile urmand sa continue sa cada. Zonele extracarpatice, in speta sud-vestul si sudul tarii vor fi marcate de lapotive si ploi, ce izolat pot favoriza depunerea de polei. Vantul se va mentine alerg la munte, iar zona Moldovei va atinge un prag extrem pentru acest an 2014: minut 13, 12 grade.

Regiunile mai ferite, Banatul si Crisana vor atinge chiar si 3 grade peste limita inghetului.

Bucurestenii vor avea parte de o maxima ce nu  mai depaseste minus 4 grade Celsius, vremea urmand sa devina foare rece.

Duminica
Finalul de weekend ar putea aduce veselie pe partiile din zona Moldovei, unde ninsorile vor continua sa fie prezente, insa in restrangere ca arie.

Maximele zilei vor fi de la minus 9 grade in Moldova pana la plus 4 in nord-vest. Tentinta pentru saptamana viitoare este de ramanere in aceasta zona.

Modifică setările cookies