Noaptea in care pe partiile din Romania rusa a devenit prima limba vorbita. Cum s-a petrecut Craciunul pe rit vechi

In ziua in care aproape doua milioane de romani isi serbeaza onomastica, mii de rusi, sarbi, moldoveni, ucraineni, dar si lipoveni sau cazaci, sarbatoresc Craciunul pe rit vechi.

Inca din ajun, vecinii nostri au umplut pensiunile din toata tara, si in multe zone se vorbeste limba rusa. Oaspetii au petrecut cu mese imbelsugate, muzica si dans pana in zori.
 
La Sinaia au ajuns o multime de turistii din Rusia, Moldova, Ucraina si Serbia. Cu totii s-au bucurat de spectacole care le-au adus aminte de locurile natale: mai ales acordurile din Kalinka si Katiusa.
 
Desigur, de pe mese nu au lipsit sarmalele, cozonacul, piftia si vodka ruseasca. 
 
Asta pentru cine a avut timp sa stea la masa. Cuceriti de fetele frumoase multi au facut orice sa le prinda repede intr-o hora. Nici dansurile orientale nu i-au lasat indiferenti pe turisti. 
 
Acesti tineri din Republica Moldova nu vor uita niciodata, cu siguranta, vacanta de Craciun. Elena a primit un inel dar si o cerere in casatorie. 
 
Sute de rusi si moldoveni s-au distrat si la Sovata. Iar in Poiana Brasov restaurantele si cluburile au fost pline. In pensiunile din Maramures invitatul special a fost Mos Craciun. 
 
Desi au petrecut luni seara pana tarziu, sotii Hanganu erau deja pe partie la prima ora. Vacanta din Romania a fost cel mai frumos cadou pe care si l-au facut unul celuilalt.
 
Cat stau in Romania, basarabenii nu se vor opri din petrecut iar doamnele asteapta ca domnii sa vina cu cadouri in fiecare seara.
 
La Busteni, sus pe partii erau 10 grade asa ca cei mai multi dintre petrecareti au stat pur si simplu la soare ca intr-o siesta de vara. O parte dintre turistii care au sarbatorit Craciunul pe rit vechi la noi in tara vor pleca in aceasta seara spre case. Urmeaza tura de revelion.
Modifică setările cookies