Printul Charles isi deschide casele din Transilvania pentru turisti. Cat costa sa petreci o zi in conacul din Valea Zalanului

Oricine poate fi print, pentru o zi. Asta, pentru ca mostenitorul coroanei britanice, Alteta Sa printul Charles, e dispus sa gazduiasca turisti in casele pe care le detine in Transilvania. Cei care sunt dornici de o asemenea experienta, pot dormi in patul lui si pot admira peisajul care l-a fermecat pe Charles.

Conacul din Valea Zalanului, casa taraneasca din Viscri sau pensiunea din Miclosoara - toate cele trei proprietati ale printului Charles si-au deschis portile pentru turisti. Printul a descoperit pentru prima data frumusetea Vaii Zalanului in urma cu 15 ani si a spus lumii intregi ce comoara are Romania.

Exceptand perioada in care printul Charles e in Romania, in restul anului casa lui e deschisa pentru turisti. Asa ca, pentru doar 39 de euro, puteti petrece o zi in odaia regala si puteti sa va relaxati citind una dintre cartile pe care mostenitorul coroanei britanice le-a lasat in urma.



Pasim curiosi in conacul lui si descoperim ca, in dormitorul regal, paturile au tablii inalte din lemn masiv. Nicio piesa de mobilier nu a fost inlocuita, printul cerand numai restaurarea lor. Lampile pe gaz, de exemplu, sunt folosite si acum, doar ca functioneaza pe curent.

Raluca Manita, corespondenta PRO TV, a hotarat sa ureze pasii printului Charles atunci cand vine in Romania:

"Am facut o plimbare lunga, am baut un ceai cald langa semineu, iar acum lasam toiagul si mergem in locul preferat al printului de Welles: in acest mic  balcon unde ii place sa citeasca sau pur si simplu sa admire peisajul din Valea Zalanului."

Valetul si bucatareasa conacului sunt oricand pregatiti pentru musafiri. Camera valetului se afla langa ce a printului iar acesta are acces la camera printului.



Supa de legume, tocanitele sau supa de rosii sunt printre preferatele lui Charles, a povestit Csilla Farcas, bucatareasa regala. Turistii care vin aici primesc aceleasi bucate ca printul Charles.

In locul fara asfalt sau semnal la telefon, populat numai cu casute, unde printul se opreste de obicei sa manance si sa se plimbe prin padure - l-am gasit si pe Rupert - un scotian de 50 de ani, insotit de 3 domnisoare si un tanc plin de viata.

"Este cel mai frumos loc din Romania pentru turismul rural",a declarat Rupert.

Majoritatea turistilor care ajung in aceste zone sunt tot straini.

Modifică setările cookies