Care sunt singurele partii din Romania pe care se poate schia in acest moment

Vremea care ne duce cu gandul la martie a dat peste cap socotelile celor care adminstreaza partiile de schi din statiunile montane.

In momentul de fata, din cele 14 partii existente pe Valea Prahovei, pot fi folosite doar doua. Macar ele sunt intr-o stare foarte buna, datorita intalatiilor de zapada artificiala pornite inca din noiembrie. 
 
Turistii care au venit in acest weekend la schi in Azuga si Predeal spun ca au impuscat doi iepuri dintr-o lovitura. Partiile sunt mult mai libere fata de anii trecuti, pentru ca multi amatori de schi au renuntat sa mai vina tocmai din cauza lipsei de zapada. In plus au mai scazut si preturile la cazare.
 
"E foarte fain si asa cum ati zis si dvs e unul dintre putinele locuri unde se mai schiaza. E putin gheata pentru ca ziua e destul de cald si noaptea ingheata si nu e chiar ideala, dar e destul de bine. Chiar bine."
 
- Cum ati gasit cazarea? 
- Am venit la ghici si am gasit aici. Nu ne-am programat, nu am rezervat, ci am gasit aici. 
- Mai ieftina? 
 - Da, mai ieftina. 90 de lei camera de 2 persoane e bine, la o vila.
 
"Am si negociat putin si poate ca nu e asa multa zapada si sunt mai mici preturile, intr-adevar. Dar e frumos, e foarte frumos si sa vina toata lumea. E super"
 
"Speram sa fie pe toate partiile zapada sa experimentam si pe celelalte partii. Deocamdata sunt incepator, dar speram sa fie bine mai tarziu. Am luat si doua cazaturi, dar e OK. " 
 
Administatorii partiilor din Azuga si Predeal nu s-au bazat pe natura, si au profitat de temeperaturile mai scazute din noiembrie ca sa isi asigure un strat consistent de zapada. 
 
"Am avut marea inspiratie ca pe 24 noiembrie sa incepem sa suflam zapada artificiala. Pistele de incepatori si mediu din Azuga au inzapezire pana pe 15 aprilie 2014, indiferent de conditiile meteo care vor veni in Romania" , spune Alexandru Debreti, administratorul partiei Cazacu.
 
Hotelierii au scazut preturile cu 30 la suta fata de iarna trecuta, in speranta ca asa vor mai atrage oaspeti.
Modifică setările cookies