Putin reactioneaza: "Trebuie sa apar cetatenii de unele pseudovalori occidentale"

Vladimir Putin a vorbit despre problemele iscate inaintea Jocurilor Olimpice de Iarna.

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a reactionat dupa anuntul mai multor lideri 'occidentali', care au spus, prin intermediul purtatorilor de cuvant, ca vor boicota ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Putin a comentat pe seama adoptarii legii 'anti-gay' care a starnit criticile activistilor pentru drepturile omului, acesta spunand ca doreste sa ii apere pe cetatenii Rusiei de 'pseudovalorile occidentale', informeaza Russia Today.

"Este important pentru mine sa nu critic valorile occidentale, ci sa apar populatia noastra de unele pseudovalori pe care cetatenii nostri au probleme in a le accepta", a spus presedintele rus.

De asemenea, acesta a indemnat la un comportament pasnic, insa a spus ca 'sunt unele grupuri sociale cu un comportament destul de agresiv, care isi impun punctele de vedere intr-un mod provocator'.

Ceremonia de deschidere a JO de la Soci va consemna si prezenta mai multor atleti homosexuali, delegatia americana urmand sa le trimita in Rusia pe Billie Jean King si Caitlin Cahow.

"In zilele noastre, multe natiuni isi reconsidera valorile morale si etice, renuntand la cele traditionale si la diferentele culturale. Societatea este obligata nu doar sa recunoasca dreptul fiecaruia si viziunile sale, ci si sa le accepte fara sa le supuna unei analize.

Aceasta distrugere a valorilor traditionale nu creaza doar consecinte negative pentru societate, insa este si anti-democratica, avand in vedere ca este bazata pe o idee abstracta si speculativa, ce se poate impotrivi vointei majoritatii.

[...] Rusia adopta o pozitie conservatoare, nu suntem impotriva evolutiei, ci pentru prezervarea valorilor, fara de care ne-am intoarce la haos si la un stadiu primitiv",
a spus Putin.

Modifică setările cookies