Olimpiada de la Soci, intre amenintari teroriste si organizare proasta. Poza facuta de un jurnalist la micul dejun

Ne despart mai putin de 25 de ore pana la ceremonia de deschidere a "Jocurilor Olimpice" de la Soci, primele pe care le organizeaza Rusia dupa Olimpiada de la Moscova, din 1980.

Vladimir Putin a facut din succesul acestui eveniment o chestiune de prestigiu personal, dar si un simbol al revenirii Rusiei in prim-planul scenei internatioanle. Pariul lui Putin este insa foarte riscant.

Departamentul american al securitatii interne a avertizat companiile aeriene care efectueaza zboruri in Rusia ca teroristii ar putea ascunde explozibil in interiorul tuburilor de pasta de dinti. Anuntul nu face decat sa amplifice tensiunea difuza ce domneste la Soci.

"Tocmai soseste torta olimpica si va puteti face o idee despre masurile de securitate instituite chiar si aici, in interiorul satului olimpic, socotit sigur", relatat un corespondent Sky News.

Prezenta masiva a agentilor de securitate este frapanta.

"Sunt surprins, abia am aterizat si am vazut o multime de soldati chiar langa pista, am ramas cu gura cascata", a povstit un sportiv german.

"Totul este pregatit, dar nu exista garantii de 100% pentru ca nu stim ce au pregatit teroristii cu mult timp inainte", a sustinut Pavel Felgenhauer, expert in  securitate

Mai precis, nimeni nu stie daca nu cumva islamistii din Caucaz n-au ascuns o bomba pe santiere ori in alte zone din Soci cu mult timp inainte de insitituirea masurilor de securitate.

Pe de alta parte, cei sapte ani de pregatiri si investitia de 50 de miliarde de dolari nu au fost de-ajuns pentru ca totul sa fie gata la timp. Chiar si aceasta ora, muncitorii dau zor sa termine diverse structuri.

Atlet american: Camerele nu sunt chiar finisate, lipsesc unele detalii.
Reporter: Cum ar fi varul?
Atlet american: Mda, varul.


"Zeci de camere rezervate de jurnalisti nu sunt gata. E o rusine", a acuzat o jurnalista americana.

Nu face deloc onoare organizatorilor postarea pe Twiter a unui atlet american disperat sa cedeze 3 becuri in schimbul unei clante. Tot pe Internet s-a raspindit rapid fotografia facuta la un mic dejun, cu o cutiuta de miere in care zace solidar si..sursa, adica albina.

Si mai rau pica vestea ca spatiile competitionale n-ar respecta standardele impuse de regulamente. Organizatorii  faceau astazi ultimele ajustari la pista de snowbording, dupa ce mai multi atleti au declarat public ca ar fi periculoasa. Cativa sportii s-au si retras din concurs, inclusiv americanul considerat favorit al acestei intreceri.
 

Modifică setările cookies