Fetita cu paltonul rosu de la Soci. L-a ridicat pe Putin in picioare si a ajuns "iubita" Jocurilor Olimpice

Julia Lipnitskaia, adolescenta de 15 ani, nascuta in Ekaterinburg, a devenit cea mai iubita sportiva a Jocurilor Olimpice de la Soci si l-a facut duminica pe Vladimir Putin sa se ridice in picioare si sa o aplaude la scena deschisa.

O adolescenta si un veteran - Julia Lipnitskaia (15 ani) si Evgeni Plushenko (31 de ani) au adus duminica seara prima medalie de aur obtinuta de rusi la Jocurile Olimpice de la Soci. Sub ochii lui Vladimir Putin prezent in arena Iceberg, aproape plina, Rusia a castigat aurul la patinaj artistic pe echipe. Argintul a revenit Canadei iar bronzul americanilor.

Prima medalie olimpica de aur pentru rusi a fost construita pe experienta lui Plushenko, dar si pe exuberanta adusa de Julia Lipnitskaia.



Considerata o favorita la tilul de campioana olimpica in proba individuala de patinaj artistic, Julia Lipnitskaia a devenit in ultimele luni "iubita" Jocurilor Olimpice de la Soci.

In urma cu cateva saptamani a devenit cea mai tanara campioana europeana din istoria acestei discipline iar duminica a ridicat sala in picioare cu o interpretare plina de dificultate, dar si emotie. Julia a adus-o pe gheata de la Soci pe celebra "fetita cu paltonul rosu" din "Lista lui Schindler" al lui Steven Spielberg, patinand pe coloana sonora din film.



La final, Vladimir Putin a felicitat-o personal. Julia, admirata pentru flexibilitatea sa atunci cand executa piruete pe gheata, a facut si gimnastica in copilarie si a inceput sa patineze de la varsta de 3 ani. "Ce interpretare perfecta si frumoasa. Are doar 15 ani" a scris pe Twitter Maria Sharapova, la finalul probei de ieri.

Echipa Rusiei la patinaj a mai fost formata din Ksenia Stolbova, Fedor Klimov, Tatiana Volosojar, Maxim Trankov, Ekaterina Bobrova, Dmitri Soloviev, Elena Ilinih si Nikita Katalapov.

 

Sursa foto: Getty

Modifică setările cookies