Idee de vacanta pentru zilele geroase: cazemata de gheata colorata

Daca vi se pare ca in Romania e frig, inseamna ca nu stiti cum e in Canada. Un localnic a profitat insa de ger pentru a face cea mai incredibila cazemata din gheata, pentru care l-ar invida si Superman

Luna trecuta, temperatura media in timpul zilei in nordul statului canadian Ontario a fost de -25 de grade Celsius. Asa ca oamenii si-au luat fortat vacanta si au stat acasa cateva saptamani, fiindca la -25 nu prea iti vine sa iesi la plimbare. Un canadian a vrut insa sa-si distreze copiii si s-a gandit sa profite de ger pentru a construi o cazemata care doar in asemenea conditii ar putea exista.

A turnat apa intr-un container mare, a amestecat-o cu vopsea si a lasat-o sa inghete peste noapte. In fiecare zi a facut cam 30 de blocuri mari de gheata, in care a bagat apoi instalatii de brad cu beculete. "Cam la momentul asta nevasta-mea a inceput sa-si faca griji", povesteste omul, poate si fiindca lucra noaptea, cand temperaturile coborau si la -35 de grade. Dar a meritat: din blocurile multicolore a construit o cazemata de gheata care ziua e colorata iar noaptea mai si lumineaza si care a devenit distractia preferata a copiilor, dar si a vecinilor. 

Nu e greu de facut si daca mai continua mult codul portocaliu, o sa se poata face si in Romania. Tot ce va trebuie este un ger de crapa pietrele.

Modifică setările cookies