Vreme superba in statiunile de la munte, numai buna pentru schi si plaja. Singura dezamagire a parintilor

Cine a fost sambata la munte putea sa jure ca a venit primavara, asa un soare placut a dat stralucire zilei! Brazii troieniti si zapada de un metru de pe partii au facut totusi nota discordanta.

Pe partiile din Poiana Brasov, de exemplu, a fost un adevarat furnicar. Turisti de toate varstele s-au bucurat de derdelus, iar copiii au savurat penultima zi de vacanta. Peste tot in statiune a rasunat bucuria zapezii. Rasetele copiilor au desavarsit imaginea de poveste.

 

Copil: "Vreau sa merg cu telegondola acum, merg in varful muntelui sa contruiesc om de zapada."

 

Reporter: "Cum va bucurati de vacanta copiilor?"

Parinte: "Super, numa’ ca e gata, a trecut foarte repede, mai ales ca a fost doar a copiilor nu si a parintilor, acum urcam in postavaru si mai prindem o zi de schi."

 

Turistii au petrecut in grupuri frumoase la baza partiilor, s-au rasfatat cu ciorbe, pizza, vin si bere. Acesti tineri de exemplu, 24 la numar, au venit din Bucuresti sa profite de o zi superba.

 

Turist: "Haide tot grupul, hai incoa’, hai ma Ionute. Am venit sa schiem, sa mai bem o bere, am dat cate ture am apucat, eu cu placa. Colegi de facultate, am terminat sesiunea si acum la distractie. Meritam fara numar beri."

 

La gondola s-au format cozi inca de dimineata.

 

Turist: "Dureaza vreo 10 minute, dar avand in vedere ca e vremea buna este acceptabil. Sus e foarte frumos, partiile sunt relativ bune, merge, e in regula."

 

Strainii sunt fascinati de peisaj.

 

Turista straina: "Sunt pentru prima oara aici, ma intreb de ce nu am venit si pana acum. Este superba vremea, ma asteptam sa fie mai rece."

 

Turist strain: "Priviti zapada, e incantator aici, ne place aici, e frumos, bucarati-va de Romania."

 

Cei care nu stiu sa schieze au stat la plaja. Unii s-au intins chiar si pe banci unde au tras un pui de somn, in tihna.

 

Turista: "E superb, senin, ne prinde bine soarele, daca nu ne dam cu crema ne ardem."

 

Si pentru duminica meteorologii anunta vreme buna in statiunile de la munte.

 

Modifică setările cookies