Strainii au inceput sa se simta in Romania ca acasa. Tara noastra, in top 10 cele mai interesante locuri din lume in care iti poti petrece vacanta la schi

In vreme ce tot mai multi romani s-au saturat sa isi petreaca vacanta la schi pe partiile de la Busteni, Sinaia sau Poiana Brasov, strainii au descoperit frumusetea de la noi si au inclus Romania intr-un top al celor mai neasteptate si frumoase destinatii pentru vacanta de iarna.

Din acest top fac parte statiuni de schi din Kazahstan, Chile sau Finlanda, care ofera nu doar trasee lungi ori oportunitati de explorare off-road, dar bune mai putina aglomeratie decat destinatiile de vacanta din Austria sau Franta.

Acest top a fost realizat de jurnalistii de la Business Insider in functie de mai multi factori, de la calitatea partiilor la conditiile de mediu, cazare, preturi etc.

SINAIA este statiunea din Romania inclusa in acest top al destinatilor interesante pentru pasionatii sporturilor de iarna.

Mai mult, ziaristii de la Business Insider considera ca “acest complex pitoresc, cunoscut sub numele de Perla Carpatilor, cu un castel in apropiere, 14 trasee disponibile la o altitudine de 1000 de metri (peste media statiunilor montane la nivel international) este una dintre surprizele placute in ceea ce priveste statiunile montane.

Jasna-Chopok, Slovacia – este o statiune de munte bine dotata in ceea ce priveste partiile (are 29 de trasee, dintre care 15 sunt destinate schiorilor avansati). Facilitatile de urcare in varf nu sunt deloc de neglijat – 30 de telescaune asigura transportul (ca sa nu mai punem la socoteala gondolele). Nici snowboarderii nu sunt ignorati (au un parc numai al lor), dar nici cei care vor sa patineze.

Bovec, Slovenia - Acest mic complex, care beneficiaza de doar 5 lifturi care fac legatura cu varful partiilor, este considerat unul dintre cele mai impresionante locuri in care poti schia, datorita pantelor foarte abrupte (5961 de metri).

Levi, Finlanda - Cu 43 de trasee și 26 de lifturi, Levi este considerata cea mai mare statiune de schi din Finlanda. Turistii pot inchiria aici nu doar echipament de schi, dar si snowmobile si, mai mult, pot merge la pescuit la copca sau pot opra pentru o excursie cu sania trasa de reni.

Gudauri, Georgia – Este o statiune relativ noua, cu 7.400 de acri de teren schiabil (22 de trasee), iar transferul pana in varful partiei se poate face cu ajutorul celor 7 lifturi. Daca esti pasionat de snowboarding, aici ai la dispozitie un parc special unde poti sa te dai in voie cu placa.

Muntele Hermon, Israel – Desi este singurul munte unde se poate schia in Israel, panorama pe care o ofera spre Siria si Liban este unul din motivele pentru care locul atrage tot mai multi turisti. Cele 12 trasee sunt destinate atat incepatorilor, cat si schiorilor avansati. Nu lipsesc nici partiile pentru sanius sau centrele care ofera lectii private de schi si snowboarding.

Portillo, Chile – Daca vrei o vacanta iesita din comun, fara grija meselor, a biletelor la telecabina sau acces la spa ori sala de fitness, poti allege aceasta statiune din Chile. Turistii pot achizitiona aici pachete all-inclusive "o saptamana la schi", care curpinde sapte nopti de cazare, patru mese pe zi, bilete la telecabina, dar si alte facilitati si variante de divertisment.

Shymbulak, Kazahstan – Este o statiune destinata tuturor pasionatilor de schi, indifferent de nivelul de pregatire, deoarece are partii variate, atat pentru incepatori, cat si pentru cei care vor sa riste si sa se aventureze pe trasee mai periculoase. Are doar 3 lifturi, iar capacitatea de transport este de 2.000 persoane / ora.

Bukovel, Ucraina – Aceasta destinatie de vacanta este intr-o continua expansiune, iar ceea ce atrage este atat intinderea mare de teren de schi, cat si parcul pentru pasionatii de snowboarding sau izvoarele termale pentru cei care nu schiaza.

Dizin, Iran - Situat la doar o ora de Teheran, aceasta este prima statiune de schi din Iran si este considerata una dintre cele mai inalte din lume. Dizin are un total de 23 de trasee, iar pentru cei mai aventurosi exista partii speciale.

Modifică setările cookies