Speed Fly sau K-Trak, ultimele senzatii in materie de sporturi extreme. Schiul combinat cu parapanta, o sursa sigura de adrenalina

Entuziasmati de venirea zapezii, iubitorii sporturilor de iarna au apelat si la formule extreme. Au lasat deoparte schiurile, si au trecut la Speed Fly sau K-Trak, altfel spus, schiuri combinate cu parapanta sau bicicleta.

Pentru aceste sporturi iti trebuie o doza marita de abilitate si curaj. Cei care nu-si permit echipamente costisitoare, pot incerca lenkerele niste sanii cu volan, folosite in Maramures.

Sa zbori cu schiurile nu e doar o figura de stil. E posibil cu ajutorul speed-fly-ului - o combinatie intre parapanta si schi.

Cine are curaj, porneste cu schiurile din varful pantei iar parapanta, purtata deasupra capului, il ridica in vazduh. Pluteste minute in sir, timp in care poate sa filmeze ori sa faca fotografii. Aterizarea se face din nou pe schiuri, la baza partiei .Un curs de initiere de doua zile costa 150 de euro, iar un curs complet depaseste 600 de euro.

Pentru cei care iubesc schiul si bicicleta, deopotriva, s-a inventat K-Trak-ul - o combinatie intre cele doua:

"Daca nu vreti sa renuntati la pedalat nici iarna puteti sa incercati aceste minunatii, se numesc K-Trak si sunt practic niste biciclete pe schiuri si este fantastic sa te dai cu ele", a declarat Robert Elekes, corespondent PRO TV.

K-trak-ul il gasiti in Poiana Brasov si, deocamdata, nu costa nimic sa-l inchiriati.

Totusi, nici biciclistii cu echipamente clasice nu s-au lasat intimidati de vremea de afara. La Iasi, peste o suta de sportivi au venit la competitia "Roti pe gheata".

In nordul tarii, la Cavnic, exista sania cu volan, lenkerul, o inventie germana, importata cu succes de maramureseni.

La doar 5 ani, Denis se recomanda drept cel mai rapid de pe partie:

"La patru ani si 3 am mai fost. Am luat bani. Locul 1. "

Daca va place sa va dati cu colacul pe zapada, sa stiti ca in statiunea Straja exista singura instalatie din Romania care asigura si partea de urcare.

Pentru ca, odata cu weekendul, se incheie si vacanta copiilor, pe Valea Prahovei toata aglomeratia de pe partii s-a mutat pe DN1. Pe sensul de coborare, coloanele de masini s-au intins de la Predeal la Busteni, si de la Posada la Comarnic.

Modifică setările cookies