Sezonul de schi, la un pas sa fie relansat. Partiile de pe Valea Prahovei sunt in stare foarte buna, iar vremea va tine cu turistii

Sunt sanse mari ca sezonul de schi sa fie relansat in acest weekend. Meteorologii au anuntat ninsori abundente iar temperaturile au scazut deja semnificativ. Astfel ca, pe majoritatea partiilor de pe Valea Prahovei au fost pornite din nou tunurile de zapada artificiala. Turistii pasionati de sporturile de iarna au mers pe partii inca de la primul fulg.

A fost suficienta o ora de ninsoare ca statiunea Poiana Brasov sa prinda viata.  

Nerabdarea pasionatilor de schi se vede si din coada de la telegondola. Aici zilele trecute nu era nimeni, acum insa cu primele fulgi de zapada s-a si adunat lume ca sa urce in Postavarul.

Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil Poiana Brasov: "Prognoza este optimista pentru noi. De vineri se anunta si temperaturi potrivite dar ne ajuta mult si faptul ca ninge astfel incat speram ca vom readuce domeniul schiabil la nivelul pe care ni-l dorim".

Chiar daca in centrul tarii inca nu au venit ninsorile abundente anuntate joi, faptul ca temperaturile au scazut sub minus 4 grade a fost suficient pentru a porni tunurile de zapada artificiala. Pe partiile din Busteni ninge ca-n povesti - artificial. 

Mihai Dobre, administratorul partiei: "De doua saptamani jumatate nu am putut porni tunurile. Joi noapte am inceput sa refacem stratrul de zapada pe Kalinderu 1 si partia de saniuta dupa care trecem pe Kalinderu 2."

Si la Azuga se poate schia, pe ambele partii - Sorica si Cazacu. Daca previziunile meteorologilor se adeveresc, weekendul acesta va fi din nou unul de mare bucurie, la munte!

Modifică setările cookies