Pretul pentru a zbura printre nori, 20 de minute, la Poiana Brasov. Cat de apreciata e parapanta de catre straini

Fericiti cei care sunt si acum la munte. Desi nu e zapada din povesti pe care o asteptam cu totii, nu au timp sa se plictiseasca.

De exemplu, instructorii de zbor abia mai au loc in agenda pentru cei care vor sa se inalte cu parapanta. In special strainii isi permit sa viseze printre nori. Pentru 20 de minute de zbor, platesc doua sute de euro.

In Poiana Brasov sunt mii de turisti. Cei mai curajosi dintre ei exerseaza zborul cu parapanta.

"Chiar daca zapada pare mai putina pe zi ce trece, turistii nu se dau batuti cu una, cu doua si vin aici sa se distreze. Gasesc zapada artificiala pe partie, dar si distractie la inaltime" a relatat Marius Buga, corespondent PRO TV

Suzi a venit din Polonia impreuna cu amicii ei. Nu este genul care sa leneveasca toata ziua. Dimpotriva. A vazut de sus tot Brasovul iar peisajul de poveste i s-a parut fascinant.

"Am aterizat in siguranta! A fost minunat, nebuneste! Atata adrenalina. M-am simtit in siguranta. Am vazut Brasovul, orasul de sus, asa de frumos."

Experienta a fost atat de puternica incat Suzi a convins-o si pe prietena ei, Maruska, sa isi invinga frica. "Multumesc, a fost o experienta nemaipomenita".

"Este o experienta unica. Din aer poti observa ce nu poti observa nici din telecabina, masina sau altceva. Ti se deschide un peisaj in marime naturala. E ca un tablou in marime naturala", povesteste un turist.

Daca tot nu au timp sa someze parapantistii sunt dispusi sa negocieze.

"Nu va pot spune un pret, dar depinde de la om la om. Bag un pic de benzina, am decolat si am aterizat. Intre 50 de euro si 200 de euro. E ca sexul", spune Ioan Dobrea, instructor de zbor.

"Ca sa puteti zbura cu parapanta nu trebuie sa aveti o pregatire inainte, trebuie doar sa puteti face cativa pasi pentru decolare in alergare. Asta e tot, in rest ne ocupam noi in aer"
, sustine Macrin Desa, instructor de zbor.

In final pentru unii zborul va deveni o pasiune pe viata. Pentru altii, mai sigur ramane clasicul drum cu masina.

Modifică setările cookies