Partia din Predeal risca sa se inchida. Conditiile care au dus la aceasta situatie

Lipsa zapezii si temperaturile ridicate ii tin pe iubitorii sporturilor de iarn departe de statiunile de pe Valea Prahovei.

Daca in aceeasi perioada a anului trecut partiile erau pline de oameni, acum sunt pustii, spre dezamagirea monitorilor de schi si a hotelierilor. 
 
Desi stratul de omat se topeste vazand cu ochii, s-au gasit totusi cativa turisti care s-au incumetat sa incerce cateva coborari cu placa ori cu schiurile. 
 
In statiunea Predeal, pe partia Clabucet, stratul de zapada artificiala s-a subtiat considerabil si, in unele locuri, au inceput deja sa se vada bucati de pamant. Asta dupa ce, in ultimele zile, termometrele au aratat 6 grade cu plus. 
 
In aceste conditii, schiorii experimentati au renuntat deocamdata la practicarea sporturilor de iarna. Iar partiile sunt animate doar de cei care abia acum invata sa schieze. 
 
Lipsa zapezii a afectat si activitatea instructorilor de schi. "Se mai mentine cateva zile, dar daca nu ninge suntem gata. A fost inversiune termica si din cauza asta nu au putut face fatza nici cu tunurile de zapada.", spune Ion Craciun, instructor de schi.
 
Daca in urmatoarele zile temperaturile nu vor cobori sub minus 3 grade Celsius si nici nu va ninge, atunci si partia din Predeal va fi inchisa, la fel ca si celelalte 14 de pe Valea Prahovei. 
Modifică setările cookies