Mii de turisti sunt asteptati in weekend, la Straja pentru a celebra Serbarile Zapezii. Copiii il pot vizita pe ursul Baloo

Mii de turisti sunt asteptati in urmatorul weekend la Straja, unde vor avea loc Serbarile Zapezii, unul dintre cele mai importante evenimente de iarna ce au loc in statiunea montana din Hunedoara.

Organizatorii pregatesc cu aceasta ocazie, o multime de concursuri, spectacole in aer liber si multe surprize. 

Serbarile Zapezii se vor intinde pe doua zile, vineri si sambata (7-8 februarie). Tot in acest weekend, la Straja, sute de copii care se vor afla in statiune, pentru ultimele zile de vacanta,  vor avea ocazia sa il sarbatoreasca pe ursul Baloo si sa-i afle povestea. 

Crescut in captivitate, ursul Baloo a ajuns sa fie mascota statiunii Straja, dupa ce, in urma cu mai bine de zece ani a fost gasit ranit pe munte si dus la spital pentru a fi ingrijit. Salvamontistilor din Straja li s-a facut mila de el si l-au adoptat, iar de atunci nu s-au mai despartit. Turistii il vor putea vizita pe Baloo sambata, 8 februarie, de la ora 12:00.

Evenimentele in statiunea Straja nu se opresc aici. In 15 februarie va fi organizat Festivalul Oamenilor de Zapada, in 22 februarie – Cupa Straja la schi alpin, iar in intervalul 25-26 februarie se va desfasura Cupa Comexim ( in cadrul Campionatului National la schi alpin). 

 

Modifică setările cookies