Locul din Romania apreciat de Printul Charles, insa in care nu puteti innopta. Care este atractia principala a satului

Urmand exemplul printului Charles, va propunem o vacanta in frumoasele sate din Transilvania. Veti gasi liniste, racoare, mancare buna si oameni extrem de primitori. Fara semnal la telefon sau internet, pe cal sau pe bicicleta, puteti ajunge in plimbare in locuri incantatoare. Sunt peisajele pe care mostenitorul coroanei britanice le lauda atat. Pe buna dreptate!

La 50 de kilometri de Sibiu, intre dealuri inverzite, se afla satul Apos, o mica asezare parca incremenita in timp. Batranii sasi ii spun Aposdorf. Aici se afla una dintre putinele tiglarii traditionale din tara. Atelierul e insa si un adevarat muzeu pentru turisti.

Localnica: "Avem turisti care vin pe la noi, viziteaza tiglaria. A fost si printul Charles de doua ori prin sat."

In fosta casa parohiala a bisericii evanghelice din sat, doi bucuresteni au deschis o scoala de calarie. Au cheltuit aproape 300 de mii de euro ca sa cumpere 14 cai valorosi si sa amenajeze grajdurile in stil anglo-saxon.

Mihai Barbu, proprietarul scolii de echitatie: "A inceput din nevoia de a avea caii mei pur si simplu. Si in alt mod nu cred ca era posibil. Tot mai multa lume apreciaza acest gen de turism natural."

Roxana Hadarean, instructor de calarie: "Omul de la oras a pierdut legatura cu natura si asta este un lucru trist. Important este ca mai exista astfel de zone in care te poti intoarce alaturi de natura."

Lectia de calarie costa 50 lei, iar o plimbare in sa, 120. In Apos nu puteti innopta. Dar la o jumatate de ora distanta cu masina se afla Alma Vii, un alt sat plin de farmec. Biserica sasesca fortificata construita in sec al XIV-lea a fost renovata aproape in intregime. Nu e doar loc de rugaciune, ci si centru cultural si targ duminica si de sarbatori. Taranii se aduna aici ca sa vanda de la ii inflorate la sticle cu sirop de soc.

Liviu Iacob, proprietar pensiune: "E liniste, nu e praf, nu e galagie. Nu exista semnat la telefon mobil in nici o retea, nu te suna nimeni. Avem turisti care pentru asta vin."

Unii oameni au transformat o casa veche saseasca in pensiune. Camere racoroase cu mobiler traditional si asternuturi parfumate, plus o gradina cu zmeura cu autoservire, iata oferta lor:

Localnici: "Avem si strugurasi si zmeura. Si mai la vale, haideti, sa va arat niste agrise!"

Atata incantare costa 40 de euro pe noapte cu micul dejun inclus. Vecinii au biciclete de inchiriat, cu care va puteti plimba in voie prin imprejurimi. Nu departe sunt Biertanul, Richis si Mosna, alte sate care merita descoperite.

Modifică setările cookies