Imaginile primului weekend in care s-a putut schia la munte in Romania. Pachetele de preturi pentru turisti

Weekendul acesta este primul in care s-a putut schia la munte in statiunile unde au fost pornite instalatiile de zapada artificiala.

Luna decembrie nu a venit cu ninsorile mult-asteptate, insa atat la Brasov si pe Valea Prahovei, cat si in Maramures, turistii s-au putut bucura de vreme perfecta si au stat pe partii de dimineata pana seara.

Pe Valea Prahovei se poate schia perfect pe partiile Kalinderu 1 din Busteni, Cazacu din Azuga si Clabucet sosire din Predeal. Toate au si instalatii moderne de transport pe cablu, iar la Busteni, unde este cea mai lunga partie deschisa pana acum, de 1,2 kilometri -  stratul de zapada masoara deja 15 cm.   

Daca vrei sa petreci un weekend minunat se poate, aici te asteapta prietenii, un schi, snow, o sanie, un vin fiert.

La Azuga turistii au gasit astazi cea mai buna zapada din zona: partia Cazacu, de 450 de metri, are un grad de dificultate mediu si un pret atractiv:  5 lei o urcare cu teleschiul.

Din acest weekend a fost deschisa si partia Clabucet- Sosire  din Predeal, de 800 de metri, deservita de un telechi de mare capacitate. 

O alta veste buna este ca din aceasta seara a fost pornita si instalatia  nocturna la Predeal.

In Poiana Brasov se poate schia in masivul Postavarul: tunurile de zapada au functionat non stop in ultimele saptamani, pe trei dintre cele cinci partii de aici. Unii au vrut sa vada peisajul de sus: din parapanta, dar cea mai mare aglomeratie a fost pe derdelusul de saniute. 

In Poiana Brasov stratul de zapada masoara 35 de centimetri pe toate partiile. In nordul tarii, pe partia Şuior din Maramures,zapada depaseste un metru, mai ales ca a si nins in ultimele zile.

In plus, preturile sunt ca anul trecut: de exemplu, un pachet cu patru nopti cazare cu demipensiune si schi nelimitat costa 800 de lei de persoana.

Modifică setările cookies