"De 42 de ani schiez la Predeal si nu am mai prins un atat de prost". Dezamagirea romanilor de pe partii

Iarna, aflata la final, ne-a adus cel mai slab sezon de schi din ultimii ani. Partiile se inchid una cate una. Pe zapada naturala s-a schiat, anul acesta, numai 3 saptamani, iar acum, cand trag linie, monitorii de schi si hotelierii sunt dezamagiti. In continuare, meteorologii nu le dau vesti bune.

Noroi, iarba si ghiocei - asta gasesc pe partii turistii care ajung pe Valea Prahovei. Zapada se topeste vazand cu ochii, iar in unele locuri a disparut complet. Schiorii spun ca se asteptau la acest peisaj abia in luna aprilie. Numai cei care se ambitioneaza mai sunt pe partii.  

"Vrem sa prindem ultimele petice de zapada din anul asta. Cat de cat, se mai poate schia", spune o turista.

"De 42 de ani schiez la Predeal si, sincer, nu am vazut niciodata un sezon ca asta atat de prost in materie de zapada", e concluzia unui instructor de schi. 

Duminica, la cota 2000 in Sinaia termometrele aratau la pranz plus 10 grade Celsius.

Singurele partii de schi unde se poate schia in conditii bune pe Valea Prahovei sunt la Azuga, nici aici insa pentru mult timp. 

In statiuni temperaturile sunt tot pozitive asa ca nici tunurile de zapada artificiala nu mai pot face nimic. 
 Mai rau e ca nici in urmatoarele zile la munte meteorologii nu anunta ninsori semnificative sau temperaturi foarte scazute.
 
In restul tarii conditii bune de schiat mai sunt doar pe partia Vidra de pe Transalpina, in timp ce multe partii au fost deja declarate inchise. Printre acestea se numara Borsa, Baisoara si Semenic.
Modifică setările cookies