"Aici e raiul." Imaginile primei zile perfecte de schi in Romania. Cum arata cele mai importante partii

Necazul unora bucuria altora. Ninsorile masive din ultimele zile au relansat sezonul de schi la munte. Vineri, pentru prima data in aceasta iarna, s-a schiat si pe platoul Bucegilor, locul cel mai ravnit de pasionatii acestui sport.

Absolut toate partiile de pe Valea Prahovei si din Poiana Brasov sunt in stare excelenta, cu zapada de peste o jumatate de metru. Asa ca weekend-ul se anunta foarte aglomerat, mai ales ca si copiii au intrat in vacanta.

Pana acum, in Bucegi, la 2000 de metri altitudine, au fost doar petece de zapada, iarba si pe alocuri rasarisera ghioceii. Astazi, in sfarsit, este un peisaj superb de iarna si telecabinele s-au umplut de la prima cursa.

"Sinaia ramane Sinaia... e cel mai frumos loc.... degeaba schiem pe zapada artificiala pe alte partii, aici e raiul...", a spus un turist.
 
In Valea Dorului sunt 6 partii care insumeaza 10 kilometri. Iar in Sinaia se poate face si cea mai lunga coborare din Romania: 4,7 kilometri - cu plecare din platou si sosire in statiune.
 
Partia Clabucet din Predeal s-a umplut deja de copii, iar vacanta se anunta incarcata.
 
Un bilet de tabara costa 1500 de lei pentru fiecare copil. Pretul include cazarea la trei stele, pensiune completa, transport pe cablu si lectiile de schi. Adultii care vor sa stea in tabara alaturi de copii dau in plus 650 de lei. Iar cine vrea instructor individual, plateste 80 de lei pe ora.
 
In acest weekend sunt asteptati mii de oameni la munte. Unii dintre ei au sosit inca de vineri si au fost cozi la instalatiile de transport pe cablu.

O noapte de cazare, la trei stele, costa intre 200 si 500 de lei, camera dubla. La patru stele, tarifele se incadreaza intre 300 si 800 de lei. Vorbim insa de zilele de weekend. In timpul saptamanii, preturile sunt mai mici cu aproximativ 30%.
 

Modifică setările cookies