10.000 de turisti schiaza zilele acestea pe Valea Prahovei. Starea partiilor in cele mai importante statiuni montane din tara

Ajutati si de vacanta elevilor, 10.000 de turisti aflati pe Valea Prahovei traiesc un basm la munte si se bucura de vremea excelenta pentru sporturile de iarna. Se schiaza pe toate partiile, iar cei care au ajuns la cota 2000 din Sinaia, dupa cateva ture cu schiurile sau placa, au avut parte si de o baie de soare.

La 2000 de metri, pe partiile din Valea Dorului , in Sinaia, soarele a fost la putere.  Partiile din Predeal, Busteni si Azuga au fost cucerite de copiii veniti la munte in tabere de schi.

Insa oportunitati de schiat exista si pe alte partii din tara. De exemplu, in statiunea Straja, din judetul Hunedoara, sunt amenajate 12 partii de schi, fiecare echipata cu instalatie de transport pe cablu. Cinci au si instalatie de nocturna, care face posibila utilizarea partiilor pana seara tarziu. Iar zapada, la o altitudine de 1445 de metri, masoara 26 de centimetri.

Si la Cavnic, in Maramures, cele 8 partii sunt acoperite de  40 de centimetri de zapada, iar vremea este numai buna pentru schi. Aici abonamentul la teleschi este 95 de lei, un echipament complet de inchirat costa 60 de lei, tot atat cat o lectie cu un instructor de schi.

In Arieseni, judetul Alba, zapada are 50 de centimetri, iar turistii au la dispozitie trei partii. Urcarea cu teleschiul costa 3 lei, iar cu telescaunului 6.

Conditii bune de schiat sunt si in judetul Suceava, la Vatra Dornei, care detine recordul pentru cea mai lunga partie din tara, cu o lungime de 3000 de metri si un grad de dificultate mediu.

Modifică setările cookies