Sejur de patru zile pe Valea Prahovei, de sarbatori, intre 430 de lei si 1.900 de euro

Hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei au pregatit de sarbatori oferte care pornesc de la 430 de lei de persoana pentru 3 nopti de cazare si ajung la 1.900 de euro pentru doua persoane, pentru 5 nopti de cazare.

Sinaia ramane si anul acesta una dintre cele mai cautate statiuni romanesti pentru petrecerea sarbatorilor de Craciun si de Revelion. Pentru aceste doua perioade hotelierii scot la vanzare, la fel ca si anii trecuti, pachete turistice destinate atat celor cu buget modest, cat si celor dispusi sa plateasca mii de euro pentru o vacanta, scrie Mediafax.

Spre exemplu, un hotel de trei stele situat in munti, la cativa kilometri de Sinaia, a pregatit pachete turistice de trei sau cinci nopti. Astfel, de Craciun, trei nopti de cazare cu masa festiva in ajunul Craciunului, masa festiva de Craciun si mic dejun costa 523 de lei de persoana. Pentru Revelion, pretul la acelasi hotel este aproape dublu, respectiv 951 de lei de persoana, iar pachetul cu cinci nopti de cazare de Revelion ajunge sa coste 1.500 lei de persoana.

Oferta unui hotel de trei stele amplasat in centrul statiunii Sinaia este mai scumpa. Astfel, pentru Craciun, trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun bufet suedez, cina si spectacol artistic in seara de ajun, dejun festiv de 25 decembrie, acces la piscina, sauna, sala de fitness si taxe locale incluse costa 650 de lei de persoana. La acest hotel copiii intre 6 si 12 ani vor plati 420 de lei, bani in care sunt incluse mesele si un pat suplimentar in camera parintilor. Cei care nu platesc vor dormi in pat cu parintii, iar la masa vor avea loc, dar fara a primi meniu separat. Copiii peste 12 ani platesc pretul aferent unui pachet pentru adulti.

La acelasi hotel de trei stele din centrul statiunii Sinaia un pachet turistic cu cinci nopti de cazare costa 1.980 de lei. Acest tarif include mic dejun bufet (cu exceptia zilei de 1 ianuarie), cina bufet in 30 decembrie și 2 ianuarie (fara bauturi), cina festiva in noaptea de Revelion, carnaval cu cina in 1 ianuarie, parcare, acces la piscina, sauna, sala de fitness. Pentru copiii cu varste intre 10 si 14 ani parintii vor plati suplimentar 790 de lei, bani in care sunt incluse cinci nopti de cazare in camera parintilor si serviciile de masa. Copiii pana la 6 ani fara pat suplimentar beneficiaza de gratuitate la cazare, iar la restaurant vor avea loc la masa fara meniu. Pentru copiii intre 6 si 10 ani se vor achita doar serviciile de masa, respectiv meniurile cu jumatate de portie, care costa 335 lei de copil.

La hotelurile de patru stele din Sinaia, tarifele pentru pachetele turistice de Craciun sunt cu cateva sute de lei mai mari decat la cele de trei stele, iar pentru Revelion la aceste hoteluri un pachet turistic ajunge sa coste cateva mii de lei de persoana. Astfel, trei nopti de Revelion costa peste 2.500 de lei, patru nopti costa peste 2.900 de lei, iar un pachet turistic cu cinci nopti ajunge sa coste 3.200 de persoana, bani in care sunt incluse servicii precum cazare in camera dubla cu mic dejun si cina festiva de Revelion.

Cazinoul din Sinaia, cladire veche de un secol, care anul acesta a fost introdus pentru prima data in circuitul turistic și poate fi vizitat contracost, organizeaza "Revelion VIP Charleston". Participantilor li se impun ca "dress code" tinute de inspiratie interbelica, respectiv rochii elegante de charleston, perle si accesorii tematice pentru doamne si frac ori costum negru de seara pentru domni. Oaspetii vor fi primiti pe ritmuri de jazz, charleston si foxtrot si vor petrece in Sala Oglinzilor si Sala Baccara si vor beneficia de meniu si desert VIP, sampanie si foc de artificii la miezul noptii, spectacole cu muzica live si DJ. Costul unui Revelion la cazinou este de 555 de lei de persoana.

Cei care nu au un buget foarte mare pot opta pentru pensiunile din statiune.

Cele mai cautate au fost si anul acesta, la fel ca si anul trecut, vilele cu patru - cinci camere duble, care s-au inchiriat pe perioade intre trei si cinci nopti de cazare, unor grupuri de turisti care au platit intre 1.500 si 2.500 de euro pentru intreaga vila. Acestea au fost, de altfel, primele unitati de cazare din Sinaia unde au fost facute rezervari atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion. Proprietarii acestor vile spun ca au aceiași clienti de multi ani, iar in unele cazuri acestia fac rezervarile pentru anul urmator imediat ce termina vacanta, detaliile financiare fiind puse la punct ulterior.

Tot la Sinaia, cei care nu stiu sa schieze pot invata in tabere de schi si snowboard, unde vor fi indrumati de monitori. Taberele de schi sunt programate pe doua serii, una intre 5 si 11 ianuarie, cea de-a doua intre 2 si 8 februarie. Pretul unei tabere care include cinci zile de schi si sase nopti de cazare este de 1.230 de lei de persoana. Tabara include cazare la o pensiune de trei margarete, trei mese pe zi la care se adauga gustari pe partie, transport local, dar si alte activitati in afara de aceea de a schia, respectiv sanius sau tubbing, patinaj, lectii de engleza sau jocuri.

Pe langa costul taberei, doritorii trebuie sa plateasca 25 de lei pe zi și pentru inchirierea echipamentului de schi, dar trebuie sa achite si pretul schipass-ului aferent fiecarei perioade. La finalul taberei, participantii vor primi fotografii pe care sa le aiba ca amintire, dar si o diploma care va fi decernata in cadrul unei seri festive, organizata pentru toti participantii la tabara.

La Bușteni, stațiune care are peste 1.800 de structuri de cazare - hoteluri, pensiuni, vile -, tarifele sunt mai mici decat cele de la Sinaia.

Cel mai cunoscut si mai mare hotel din statiune ofera anul acesta pachete turistice in camere de doua si trei stele, pachete ce includ cazarea cu mic dejun, cina din Ajunul Craciunului, program artistic, surprize pentru copii de la Mos Craciun si masa festiva traditionala de Craciun. Pentru Craciun, preturile pornesc de la 520 de lei de persoana pentru un pachet de doua nopti intr-o camera dubla de doua stele si ajung la 1.000 de lei de persoana pentru un pachet de cinci nopti in apartament. Pentru copiii cu varsta de pana la 6 ani se acorda gratuitate la cazare si loc la masa, fara meniu, in restaurant. Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani se acorda o reducere de 50 la suta din valoarea pachetului, incluzand si pat suplimentar, in timp ce copiii cu varste de peste 12 ani vor achita contravaloarea pachetului integral. Site-ul hotelului anunta ca surpriza un concert de Craciun cu un cunoscut artist roman.

De Revelion, tarifele la acelasi hotel sunt considerabil mai mari. Pentru trei nopti, intr-o camera dubla de doua stele o persoana va plati 1.355 de lei, pretul ajungand la 2.150 lei de persoana pentru o vacanta de cinci nopti cu cazare in apartament. Pachetele turistice includ cazarea cu mic dejun, cina in data de 30 decembrie, masa festiva de Revelion cu program artistic divers, brunch pentru 1 ianuarie 2014 si cina festiva de Sfantul Vasile.

Turistii cu buget mai mic pot alege in statiunea Busteni o vila, unde pretul unui pachet turistic cu trei nopti de cazare porneste de la 430 de lei de persoana, de Craciun, pentru trei nopti de cazare si ajunge la 825 de lei pentru cinci nopti de cazare intr-un apartament. Toate pachetele turistice includ mic dejun, cina in ajun si masa festiva de Craciun. in aceeasi vila, de Revelion cel mai ieftin pachet turistic, care include trei nopti de cazare cu mic dejun, cina in data de 30 decembrie, masa festiva de Revelion cu program artistic divers, brunch pentru 1 ianuarie si cina festiva de Sfantul Vasile costa 1.000 de lei de persoana pentru trei nopti si poate ajunge la peste 1.500 lei de persoana pentru cinci nopti.

Principala atractie a statiunii este domeniul Schiabil Kalinderu, care cuprinde doua partii de schi - Kalinderu I, care beneficiaza de o instalatie de nocturna si Kalinderu II. Domeniul schiabil al statiunii beneficiaza de instalatie pentru zapada artificiala. La baza celor doua partii se afla o partie de sanie si un parc de distractii, care functioneaza atat vara, cat si iarna. Fun Park-ul este dotat cu o sanie-tobogan pe o lungime de 500 de metri, banda de urcare, baby lift, tubing, carusel, precum si o partie artificiala de schi cu o suprafata de 2.000 de metri patrati.

Statiunea Azuga, situata la 993 de metri altitudine la poalele Muntilor Bucegi, are mai multe partii dotate cu instalatii de inzapezire artificiala, deservite de sase instalatii de transport pe cablu, respectiv o telegondola, patru teleschiuri si un babyschi.

In statiunea Azuga se afla unul dintre putinele hoteluri de cinci stele de pe Valea Prahovei. Intr-un astfel de hotel un pachet turistic cu patru nopti de cazare cu mic dejun inclus, dejun traditional de Craciun costa de la 848 de euro camera dubla si ajunge la 1.128 de euro pentru un apartament. Turistii care aleg o vacanta de cinci stele beneficiaza de atelier de prezentare si degustare de vinuri, caffe concert, servicii SPA, loc de joaca si activitati pentru copii. La acelasi hotel, pretul unui pachet turistic pentru doua persoane, incluzand cinci nopti de cazare, cina festiva de Revelion, dejun si cina cu specific vanatoresc in prima zi a anului, program artistic, loc de joaca pentru copii, Revelionul copiilor, acces la SPA, costa de la 1.620 de euro si poate ajunge la 1.900 de euro. Pentru copiii intre 7 si 12 ani se vor plati suplimentar 205 euro pentru intregul pachet, costul suplimentar pentru copii cu varste intre 12 si 18 ani fiind de 350 de euro pe pachet turistic.

Tot la Azuga, hotelurile de patru stele au oferte pornind de la 225 de euro de persoana pentru un sejur de Craciun, acestea ajungand la 630 de euro de persoana pentru un sejur de Revelion.

De asemenea, un hotel de trei stele aflat la baza partiei Sorica are in oferta pachete pentru Craciun care includ patru nopți de cazare, la prețul de 750 de lei de persoana in camera dubla si pachete pentru Revelion care includ cinci nopți de cazare, la prețul de 1.500 de lei de persoana in camera dubla.

Modifică setările cookies