Sarbatori pe schiuri si concerte la Straja, Parang si Ranca. Preturile pornesc de la 500 de lei

Turiștii care aleg de sarbatori stațiunile Straja, Parang, Rausor sau Ranca pot petrece un sejur de patru zile, de Craciun, la prețuri care pornesc de la 500 de lei de Craciun, de Revelion tarifele fiind duble.

Proprietarii de cabane si pensiuni din cele trei statiuni montane din judetul Hunedoara, Straja, Parang si Rausor, isi atrag clientii de sarbatori cu preturi la nivelul celor din 2012, iar ca bonus organizeaza carnavaluri sau concerte la marginea partiilor ori ofera gratuitati sau discounturi la accesul pe partii si inchirierea de echipamente de schi, scrie Mediafax.

In statiunea Straja din Muntii Valcan, unde turiștii au la dispoziție șapte partii de schi, cu greu se mai gasesc locuri de cazare pentru Revelion. Preturile de anul trecut si petrecerile de la baza partiei au atras deja un numar mare de turisti care au achitat in avans pentru zilele libere de Revelion.

"Toate cele 60 de locuri de cazare sunt rezervate pentru zilele din apropierea Revelionului. Turistii au fost atrasi de preturile convenabile pe care le-am pastrat la nivelul celor de anii trecuti, dar si de partiile generoase. Oferta pentru Craciun este de 500 de lei de persoana pentru trei nopti de cazare, cu masa inclusa, iar cea de Revelion este de 1.300 de lei pentru patru nopti de cazare sau 1.600 de lei pentru cinci nopti de cazare, masa inclusa, plus cina festiva si carnaval in prima zi din an. Copiii de pana la 10 ani au cazare gratuita si anul acesta avem mai multe familii care au profitat de acesta oferta", spune administratorul unei vile din Straja.

Intr-un complex din Straja care are in administrare si partii si magazine de inchiriat echipamente pentru sporturile de iarna, pachetele pentru Revelion au fost epuizate de cateva luni.

Cel mai atractiv pentru turisti a fost un pachet cu cinci nopti de cazare si pensiune asigurata, plus masa festiva de Revelion, pentru care turistii au platit 1.550 de lei de persoana, iar cei care au achitat integral pana la inceputul lunii septembrie au primit un discount de 150 de lei si echipament de schi sau snowboard gratuit pentru tot sejurul.

Proprietarii complexului au oferte și pentru perioada de dupa sarbatori si pentru intreaga vacanta a elevilor. Astfel, un pachet care costa 499 de lei de persoana include cinci nopti de cazare plus masa, de luni pana vineri, si se acorda discounturi intre 20 si 35 la suta la scoala de schi, la inchirieri de echipamente si la schi-pass.

Tot cu petreceri si preturi la nivelul celor de anul trecut si-au atras clientii de Revelion si pensiunile din Muntii Retezat. Pentru trei nopti de cazare, cu masa inclusa si doua mese festive, turistii au platit 750 de lei de persoana.

La Straja va fi inaugurata, inainte de Craciun, și o partie de snow-tubing si s-au finalizat lucrarile la pasarela care leaga partiile Constantinescu si Sfantul Gheorghe. Partia de snow-tubing are 200 de metri, este situata in apropierea partiei Platoul Soarelui si este dotata cu o instalatie speciala care trage un colac de la baza partiei pana in partea superioara. Acolo, colacul se desprinde de instalatie si coboara cu viteza in vale. Noua partie poate deservi 500 de turisti pe ora, iar pretul pentru o urcare este de trei lei.

Si in statiunea montana Parang din masivul cu acelasi nume turistii au inceput sa faca rezervari pentru Revelion.

Proprietarii unei vile din apropierea uneia dintre partii organizeaza concerte in aer liber atat de Craciun, cat si de Revelion.

"Am mentinut preturile la nivelul anului trecut. Turistii platesc 150 de lei de persoana pe noapte, pensiune completa si 150 de lei masa de Revelion. Am construit o scena in aer liber si vor fi mai multe concerte de Craciun si de Revelion. De Craciun vom taia un porc si il vom pregati langa focul de tabara", spune administratorul vilei, Stelian Zanet, care mentioneaza ca turistii vor avea parte de multe suprize, iar la dorinta lor se pot organiza spectacole folclorice sau petreceri speciale.

In statiunea Parang mai sunt inca locuri libere in unele cabane, pentru Revelion. Astfel, administratorii unei alte vile au venit cu o oferta de 1.000 de lei de persoana pentru cinci nopti de cazare cu demipensiune.

"Oferta noastra este de cinci nopti, dar efectiv sunt sase zile in care turistul sta la noi, iar in pret sunt incluse demipensiune si masa festiva de Revelion, iar in seara de 30 decembrie turistii au acces gratuit pe partia din apropierea vilei, partie care e dotata cu nocturna. Mai avem aproximativ jumatate din cele 30 de locuri libere si asteptam turistii", spune Doru Guran, administratorul vilei.

In judetul Gorj, turistii prefera statiunea Ranca, unde cele mai multe pensiuni sunt ocupate de Craciun si Revelion, insai mai exista și unitati de cazare care mai dispun de locuri libere.

Constantin Panescu, proprietar al unei pensiuni situate la baza principalei partii de schi din Ranca, spune ca pentru Craciun unitatea este ocupata in proportie de 60 la suta, in timp ce pentru Revelion locurile au fost rezervate inca din luna octombrie.

"O camera de doua persoane, cu pat matrimonial, cu baie proprie si alte facilitati, costa 150 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, iar masa festiva este de 80 de lei. Avem in meniu de toate, de la sarmalute cu mamaliguta, pana la fripturi de porc, pomana porcului, curcan la cuptor, plus bauturi autohtone. Noi suntem chiar la baza partiei si cand vad turistii zapada de un metru si jumatate, de regula, cei mai multi se gandesc deja cum sa revina si anul viitor", spune proprietarul pensiunii.

Preturi similare sunt si la o alta pensiune al carei proprietar afirma ca toate locurile de cazare au fost rezervate inca din toamna.

Patronul unui hotel de patru stele spune, la randul sau, ca in cazul hotelurilor gradul de ocupare este mai redus. El sustine ca, desi a redus substantial preturile, gradul de rezervare este mai mic decat cel din anii trecuti, hotelul fiind renovat complet in 2012, dupa ce a fost afectat de un incendiu.

"Am redus preturile de am ajuns ca pentru o familie sa nu fie un tarif mai mare de 800 de lei trei nopți de cazare, cu mic dejun. Masa festiva este extrem de bogata, cu un meniu diversificat, dar oamenii parca nu mai sunt interesati sa vina aici. Noi oricum nu iesim in castig pentru ca sunt cheltuieli mari pe care trebuie sa le suportam, iar formatiile de muzica au ridicat si ele tariful foarte mult", se plange proprietarul hotelului.

Turistii care vor veni la Ranca in perioada sarbatorilor vor avea la dispozitie sase partii, cea mai mare avand o lungime de 900 de metri. Doua dintre partii au fost amenajate in aceasta toamna, una fiind de tubing si avand circa 100 de metri lungime, la intrarea in statiune dinspre orasul Novaci. in aceeasi zona a fost amenajata si o partie pentru copii, acolo putand fi gasit si un centru care inchiriaza echipamente de schi.

Modifică setările cookies